Afbeelding

Trekwerk denkt altijd out of the box

Algemeen

WEESP - Toneelinstallatiebedrijf Trekwerk groeit explosief: in vier jaar tijd is het aantal werknemers verdubbeld van 60 naar 140 medewerkers. Een groei die past bij de ontwikkeling van het bedrijf en het veroveren van de internationale markt. Trekwerk hoort met haar kennis en expertise tot de top 8 van de wereld. "Een kwestie van altijd out of the box denken", stelt directeur-eigenaar Reind Brackman van het Weesper bedrijf deze maand in B2B.

Juist in lastige tijden word je uitgedaagd om creatief te zijn en andere markten te ontdekken, vindt de ondernemer pur sang. Dus toen het bedrijf in navolging van de verscherpte arbowetgeving ruim 80 theaters had omgebouwd met volledig geautomatiseerde toneelinstallaties en computergestuurde trekkenwanden, stortte het zich op de internationale markt. Brackman: "Met deze operatie hebben we een expertise opgebouwd die ons internationaal goed van pas komt. Ons besturingssysteem heeft de markt veranderd."

Dat klinkt erg proactief.
"Klopt. We proberen de ontwikkelingen net altijd een stapje voor te zijn. We ontwikkelden een product dat er nog niet was. Stel het je voor als een 80-armige robot waarbij elke motor zo krachtig is als een motor voor een 14-persoonslift. Dat geheel moet bestuurd worden door technici die moeten kunnen inspelen op de theatervoorstelling. Dat is niet alleen qua machinebouw, maar ook qua besturingstechniek een enorme uitdaging. Met dit concept kunnen theatermakers alle effecten realiseren die hun theaterproductie versterkt. Golfbewegingen of andere spectaculaire bewegingen waren voorheen niet mogelijk."

Lees het hele interview in B2B Weesp van mei 2013.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Meest gelezen