Afbeelding

Ten Have Weesper Onderneming van het Jaar: Persoonlijk de beste

Bedrijven

De IVW heeft Ten Have Installatie uitgeroepen tot de Weesper Onderneming van het Jaar. De groei van het bedrijf tegen de crisis in, het hechte team van medewerkers, de eigentijdse manier van werken en de persoonlijke benadering: het is een greep uit de argumenten die de jury aandraagt voor haar keuze. Kortom: een bedrijf om trots op te zijn. B2B sprak met Frank ten Have en Denise Vossepoel.

Bij de laatste uitbreiding van het bedrijfspand van Ten Have Installatie aan de Pampuslaan is een gezellige ruimte met bar gemaakt. De temperatuur is er aangenaam. Logisch natuurlijk, want hier snort een zuinige klimaatinstallatie uit eigen assortiment. Frank ten Have en partner Denise Vossepoel nemen plaats voor een gesprek over hun succesvolle onderneming, die begon in een garage in Nigtevecht.



"Op 1 maart is het precies 15 jaar geleden. Vanuit de garage aan ons huis. Met cv's en airco's richtten we ons vooral op de particuliere markt, maar ook al de kleine zakelijke markt. Ik was al werkzaam in deze branche en deed veel montage en service. Maar ik wilde het voor mezelf gaan doen. Ik kom uit een ondernemend gezin: mijn moeder heeft jarenlang bloemenzaak Mille-Fleurs in Bussum gehad. Het ondernemen is mij met de paplepel ingegoten", zegt Frank.

Stappen
Zijn aanpak is succesvol. Er staat nu een prachtig bedrijf dat service en kwaliteit koppelt aan persoonlijke benadering. Het draait allemaal om airconditioning, warmtepompen, centrale verwarming en luchtbehandeling. Als hij het zo eens terugrekent, blijkt er elke drie jaar een grote stap te zijn gezet. "We hebben nu 16 mensen aan het werk."

Van grote invloed op de groei van het Weesper installatiebedrijf is Leen Bakker, de keten van meubel- en interieurwinkels.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant

Meest gelezen