Afbeelding

Verbeteringen Nijverheidslaan

Buurt & wijk

De gemeente gaat de situatie op de Nijverheidslaan verbeteren. Er is een integraal plan in voorbereiding voor onder meer het opknappen van de openbare ruimte en het aanpakken van de parkeerproblemen. De IVW heeft zich samen met enkele zeer betrokken ondernemers achter de schermen hard gemaakt voor deze verbeteringen.

Al langer is de uitstraling van de Nijverheidslaan velen een doorn in het oog, maar parkeerproblemen en verkeersopstoppingen in de bocht tegenover het Nesland waren de directe aanleiding de zaak eens goed op te pakken. Gesprekken, veel e-mails en een schouw zijn de munitie voor een integraal verbeterplan dat in oktober klaar zou kunnen zijn. De IVW kreeg daar van de gemeente bericht over, waarin onder meer de volgende actiepunten worden gemeld.

- Gesprekken met Achmea en Trekwerk om te kijken naar de ontwikkelmogelijkheden van hun braakliggende terreinen.
- Analyse verkoopscenario's en herbestemming van de twee gemeentepanden (voormalige Renaultgarage Mafait).
- Uitwerking/ontwerp botenhelling inclusief bijbehorende parkeerruimte.
- Verbetermaatregelen/knelpunten inventariseren bij ondernemers naar aanleiding van een schouw.
- Subsidie aangevraagd bij provincie voor opknappen openbare ruimte (25% provincie, 75% gemeente). Deze subsidie is toegekend.

De laatste tijd komen er veel klachten binnen over parkeerproblemen, vooral in de bocht bij het Nesland. Een gevolg van de combinatie van autogebruik (klanten en personeel) en het zware vrachtverkeer voor logistiek en bevoorrading. Dat hoort natuurlijk bij een bedrijventerrein, dus drukke situaties zullen ook in de toekomst blijven. Dat neemt niet weg dat de gemeente met maatregelen het foutparkeren op korte termijn al kan ontmoedigen. Voor de langere termijn zal er meer parkeerruimte moeten worden gevonden.

De IVW is blij met deze actie, maar blijft de ontwikkelingen uiteraard nauw volgen.

Uit de krant

Meest gelezen