Afbeelding

The Good Roll maakt kans op 'Oscar voor
het bedrijfsleven'

Vijf bedrijven uit Noord-Holland en drie bedrijven uit Zuid-Holland zijn genomineerd voor de Koning Willem I Prijs 2024, de ‘Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven.’

Drie van hen maken kans op de prestigieuze prijs in de categorie Midden- en Kleinbedrijf. Vijf zijn kanshebber voor de Plaquette van Duurzaam Ondernemerschap, waaronder The Good Roll uit Weesp. 

Deze onafhankelijke prijzen vormen de ultieme bekroning op goed ondernemerschap in iedere categorie: van agricultuur tot techniek, food en entertainment. In april worden de finalisten bekendgemaakt en in mei weten we wie de winnaars zijn van de Koning Willem I Prijzen 2024. 

Sander de Klerk, mede-oprichter van The Good Roll, laat weten dat ze meedingen naar de prijs omdat die uniek is. “En qua duurzaamheid en ondernemerschap een award om trots op te zijn”, voegt De Klerk eraan toe. Hij is superblij met de nominatie. “Het betekent voor The Good Roll heel veel exposure.” 

The Good Roll

De missie van The Good Roll, makers van 100% Europees gerecycled én bamboe toiletpapier, is veilige en schone toiletten voor iedereen! Met 50% van de nettowinst bouwen ze toiletten in Ghana. Het idee voor het bedrijf is ontstaan vanuit een gezamenlijke frustratie. Er zijn wereldwijd 2,3 miljard mensen die geen toegang hebben tot veilige en schone toiletten, een derde van de wereldbevolking. Daarnaast worden er dagelijks 27.000 bomen gekapt voor de productie van toiletpapier.
Met The Good Roll maken ze 100 procent boomvriendelijke toiletrollen, gemaakt van bamboe of Europees gerecycled papier, waarmee ze zo veel mogelijk mensen toegang willen geven tot veilige en schone toiletten.