Afbeelding
Foto: Rabobank

'Weesp barst van de creativiteit'

Bedrijven

WEESP - Eric Lücke nam op 1 maart afscheid als directievoorzitter van de Rabobank Amstel en Vecht. In de nieuwe landelijke Rabostructuur wordt hij directeur van de regio Noord, waar Amstel en Vecht (en dus Weesp) onder komen te vallen. Daarnaast gaat hij zich bezighouden met nieuwe concepten en innovatie binnen de bank. Tijd voor een afscheidsgesprek met als thema: de toekomst.

"De mico-economie van Weesp draait best goed. Hier en daar zitten daar wel wat uitdagingen in. De discussie over het samengaan van Weesp met Amsterdam of 't Gooi heeft hier ook mee te maken. De verbinding met Amsterdam zal een andere dynamiek brengen."

"Op zich gaat je omzet er niet door toenemen. Maar de economische waarde verandert zodra het '020' wordt. In de beleving werkt dat nu eenmaal zo. Ik merk duidelijk wat de toename van het aantal expats doet met de dynamiek van Amstelveen, ook onderdeel van het werkgebied Amstel en Vecht. De internationalisering van de 020-regio zorgt voor een focus vanuit Europa, India en Azië: zij zien ons als interessante plek voor dienstverlening. Die vlek wordt steeds groter en mijn voorspelling is dat die ook Weesp zal raken."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant

Meest gelezen