Afbeelding

Solarclarity boegbeeld van zonnestroom

Algemeen

WEESP - Het Weesper bedrijf Solarclarity, groothandel en importeur van zonnepanelen, is op Europees niveau in korte tijd een succesvolle lansbreker geworden voor zonnerenergie.

Peter Desmet en Irmelin Waalkens van Solarclarity hebben een spannende zomer achter de rug. De Europese Commissie het plan had om per augustus een importheffing van bijna 50% op goedkope Chinese zonnepanelen te heffen, om zo de vermeende ongelijke concurrentie tegen te gaan. De AFASE, de belangenorganisatie van zonnepanelenimporteurs en groothandels, vreesde de doodsteek voor de branche en trok met succes ten strijde: de importheffing ging van tafel en er ligt een compromis. Peter Desmet zit in het bestuur van AFASE en was een van de voorvechters om het tij te keren. Solarclarity werd het boegbeeld.

Peter DeSmet: "We kiezen er heel bewust voor om opinieleider te worden en invloed uit te oefenen op de wereld om ons heen. Om die reden ben ik columns in vakbladen gaan schrijven en draag ik binnen de branche mijn mening uit. Door informatie te verstrekken over relevante zaken werd ik steeds vaker in de media gevraagd voor interviews en ben ik ook gevraagd om mee te werken aan de oprichting van AFASE. Ik kon dat doen omdat Solarclarity goed loopt en Irmelin de zaak draaiend houdt bij mijn afwezigheid."

En jullie groeien maar door?
"Dit is inderdaad onze vierde locatie in Weesp. Nu huren we drie panden aan de Flevolaan op 21, 19 en nummer 38, de twee laatste als voorraadmagazijn. En we hebben nog een voorraad in Rotterdam staan. Verder hebben we op termijn plannen voor een distributiecentrum. Maar waar dat gaat komen, weten we nog niet."

Lees het hele artikel in B2B Weesp van september.

Uit de krant

Meest gelezen