Afbeelding

'Elk kabeltje een uitdaging'

Bedrijven

WEESP - EWN (Elektrawerken Nederland) heeft afgelopen zomer het datanetwerk in het oude stadhuis van Weesp gemoderniseerd. Een bijzondere klus die in een uitstekende samenwerking met de Gemeente Weesp is geklaard.

Een nieuw datanetwerk voor de gemeente Weesp, dan praat je over 250 aansluitpunten. Maar ook over een historisch gebouw, stammend uit 1776, en dus een monument. Dat maakt de aanleg van kabels en andere moderniteiten er niet eenvoudiger op. Laten we het zo zeggen: in de muur schroeven mag niet. Dat verklaart waarom het woord 'uitdaging' vaak valt als EWN-directeur Etienne Lieverst terugblikt op deze bijzondere opdracht.

Chirurgische precisie

"Geen muren waar je kabelgootjes op mag aanbrengen, geen systeemplafonds waarboven je iets kunt wegwerken. Je mag zeggen dat elk kabeltje ons voor een uitdaging stelde. Van bestaande leidingen konden we uiteraard gebruikmaken, waar waar dat niet kon moesten we zeer nauwkeurig te werk gaan, soms bijna chirurgisch. Paneeltjes en andere zaken waar op 'natuurlijk wijze' gebruik van kon worden gemaakt om zaken aan te bevestigen of achter weg te werken, werden voorzichtig weggehaald of opgetild en daarna weer netjes teruggeplaatst. En zo is het gelukt om alle aansluitingen op de juiste plek te krijgen en de kabels netjes weg te werken."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant

Meest gelezen