Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Nathalie Scheffer wil met crowdfunding grote boekhandel openen

Kantoorvakhandel De Ark sloot de deuren in 2013, boekhandel De BoekenArk in 2014. Nathalie Scheffer van De Kleine Prins springt in het gat en zet alles op alles om in het voorjaar De Weesper Boekhandel te openen: bijna 550 vierkante meter aan boeken, kantoorspullen, speelgoed en koffie.

De Weesper Boekhandel moet komen in het grote winkelpand waar tot vorig jaar Scapino zat. Als alles lukt kunnen Weespers straks (weer) in hun eigen stadje terecht voor boeken, tijdschriften, kinderboeken, kantoorspullen, speelgoed, spellen, een postkantoor en een koffiecorner met lees- en werkhoek. Het is de samensmelting en uitbreiding van Scheffers huidige Kleine Prins-vestigingen (kinderboekenwinkel en kantoorboekhandel) aan de Slijkstraat.

Toen het nieuws half januari bekend werd via het WeesperNieuws, stroomden de positieve reacties binnen bij Scheffer. Toch liet de consument de Ark en de BoekenArk zakken. Lukt het Scheffer dan wel, nota bene aan dezelfde straat als waar de beide Arken het niet konden bolwerken? Scheffer is overtuigd van wel. "Ik sprong al eerder in het gat dat kantoorvakhandel De Ark achterliet en nu de BoekenArk weg is, ligt er wederom een kans. En die pak ik het liefst zelf. Na weken van onderzoek ben ik tot de conclusie gekomen dat het mogelijk moet zijn om in Weesp een dergelijke winkel te realiseren."

Ook zegt ze: "Ik was vorig jaar in de race voor de beste boekenverkoper en ik ben gevraagd voor de Griffeljury. Ik heb gewoon het gevoel dat dit mijn moment is."

Obligaties
Of de onderneemster haar pièce de résistance van de grond krijgt, hangt uiteraard af van de financiering. Die is nog niet rond. Voor een belangrijk deel moet die komen uit particuliere hoek, via crowdfunding. Weespers kunnen een obligatie kopen van honderd, oplopend naar duizend euro. De rente is 3%, jaarlijks is er een loting voor aflossing. In Arnhem is dat met succes zo aangepakt en Scheffer verwacht dat dat ook in Weesp lukt. "Ik hoop op de steun van de Weespers. Op vriendenvandeweeesperboekhandel.nl staat meer informatie. We zijn druk bezig met de exacte cijfers. Ik heb vrij genomen van mijn winkels aan de Slijkstraat, zodat ik mij de komende weken volledig hierop kan richten."