Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

De nieuwe Plaza

Een dagelijkse race tegen de klok: hoe krijgen de broers Hans en Koen Hodde van Plaza de Haven ook tijdens spitsuur de bestellingen zo snel mogelijk bij de klant? Een verbouwing en een supersonische bakwand bieden uitkomst.

De piektijd bij Plaza de Haven op bedrijventerrein Noord ligt tussen elf uur 's ochtends en half twee 's middags. Dan knorren de magen van medewerkers van de bedrijven om hen heen en stromen de bestellingen voor broodjes, salades, patat en snacks via computer en telefoon binnen. Vooral donderdag en vrijdag zijn hectische dagen voor Plaza de Haven en werkt een negenkoppig team zich een slag in de rondte om alles vers, warm en smakelijk bij de klanten te bezorgen. In 2014 besloten eigenaars Hans en Koen Hodde dat het tijd werd voor een kwaliteitsslag. Koen: "We zagen het aantal bestellingen alleen maar toenemen en wilden we de snelle levering blijven kunnen garanderen, dan moest er iets gebeuren. Het werd deze computergestuurde bakwand met daarnaast een uitbreiding van de zaak met 70m2."

Trots showen de twee Haagse broers het resultaat van de verbouwing. De bakwand is maar liefst zes meter lang met drie identieke bakunits en mag zich een van de grootste van Nederland noemen. Zes medewerkers kunnen hier tegelijk frituren, bakken en kokkerellen. Drie displays aan de wand houden de temperatuur in de gaten en elke bakunit is apart programmeerbaar. Hans: "Als je de unit niet gebruikt schakelt hij vanzelf uit en met één druk op de knop is het vet in een paar minuten op temperatuur. Ideaal, snel en duurzaam." De keuken is vergroot waardoor er ruimte is voor een tafel om de broodjes snel te verwerken. De opslagruimte, de locatie voor de koelcel, alles komt een efficiënte logistiek ten goede. Ook het restaurantgedeelte is met zestien zitplaatsen uitgebreid. Koen: "Daar zijn we ook enorm blij mee. Tijdens de lunchpauze stond het hier in de zaak vaak vol met mensen die even wilden uitbreken van hun werk voor een hapje. Daarom hebben we het restaurantgedeelte bewust uitgebreid om de hoek, zodat je ondanks de drukte aan de balie toch rustig met elkaar kunt eten en praten."

Na een verbouwing van drie maanden, waarbij ook de buitenzijde van een eigentijdse laag werd voorzien, genieten Hans en Koen nu dagelijks van het resultaat: "Tijdens de piekuren verwerken we gemiddeld zeventig bestellingen in twee uurtjes. Als we alles dan om half twee hebben weggebracht weten we: we hebben het met z'n allen weer hartstikke goed gedaan."