Afbeelding

Leden van de IVW doen het goed op tv

Het gebeurt met enige regelmaat: Weesper bedrijven die figureren of zelfs de hoofdrol spelen in een programma op televisie. De afgelopen maand kwamen we liefst drie IVW-leden tegen op de buis.

Zo waren Best-Fix en aannemingsbedrijf Methorst te zien in het tv-programma 'Feiten & Fabels' van SBS6. De insteek is: leven op een klein woonoppervlak heeft wel of geen invloed op de gezondheid. De twee Weesper bedrijven gingen hier op in. Best-Fix lichtte toe wat voor een ruimtebesparing een schuifdeur kan opleveren in vergelijking met een gewone draaideur. Methorst toonde hoe deze verschillende systemen toegepast kunnen worden. De uitzending is al geweest, maar terugkijken kan via de website van SBS6.

Daarnaast zijn er tv-opnames gemaakt voor 'Nederland Heeft Het' van RTL4. In dit programma worden de mooiste plekjes van Nederland bezocht. Het schitterende Weesp mag dan natuurlijk niet ontbreken. Tussen de pittoreske beelden zit ook het terras van Eeterij de Schalkse aan de Vecht, zo meldt ondernemer Erwin Woldendorp trots. De uitzending was op 1 maart, de herhaling op 7 maart. Gemist? Ook hier biedt terugkijken via internet uitkomst.


KVO-rapport

In het KVO-gebied zijn in de periode van 14 januari tot en met 17 februari 2015 drie inbraken gepleegd en een poging daartoe gedaan.

Aan de Pampuslaan werd het raam van een toegangsdeur ingegooid waarna er vier flessen dure drank werden gestolen. Door muurplaten om te buigen kon een bedrijf aan de Nijverheidslaan worden betreden; er zijn diverse goederen gestolen. Bij een ander bedrijf aan de Nijverheidslaan werden de toegangsdeur en diverse binnendeuren opengebroken. Het alarm ging af en er is niets gestolen. Aan de Zuiderzeelaan werd een cilinderslot verwijderd, maar men is niet binnen geweest.