Waarmaken

Voor deze editie spraken we met wethouder Herman Tuning van Economische Zaken. We begonnen het interview met wat korte vragen over de ontsluiting naar de A1 en verbeteringen op Noord. Maar al snel begon Tuning enthousiast zijn visie uiteen te zetten over het versterken van de regio en het aanhaken bij het toerisme in Amsterdam. Het is een interessante visie en het artikel verderop in dit blad gaat daar helemaal over.
Voor de antwoorden op die korte vragen was geen plek meer. Die doen we dan maar hier. In de Bloemendalerpolder wordt de A1 enorm verbreed en Weesp breidt de komende jaren flink uit. Dat mag geen negatieve gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van het bedrijventerrein. Wethouder Herman Tuning zegt: "Er liggen goede afspraken met de ontwikkelaars over een nieuwe ontsluitingsroute door het oostelijke deel van de polder. Een goede ontsluiting is van groot belang, ook voor de Nijverheidslaan."
De gemeente Weesp blijft investeren in de openbare ruimte op bedrijventerrein Noord. Tuning: "De vergroening gaat door. Daarnaast gaan we de verlichting duurzaam maken. De kruising Flevolaan/Gemeenschapspolderweg, die lang heeft opengelegen vanwege de aanleg van een ondergronds waterbassin, wordt dit jaar mooi gemaakt."
De wethouder zei ook nog dat de gemeente en de ondernemers elkaar nodig hebben. "We moeten elkaar helpen, ook in het promoten van elkaar. Wat mij betreft zijn dat geen loze kreten, maar gaan we dat samen ook echt waarmaken", zo zei hij er duidelijk bij.