Afbeelding

Mirelle loopt marathon op Chinese Muur

Langs de 6000 kilometer lange Chinese Muur wordt al eeuwen niet meer gevochten, maar op 16 mei vindt er een persoonlijk gevecht plaats. Op die datum gaat Mirelle Dol, werkzaam bij Procility en PD Group in Weesp, de uitdaging aan om de Chinese Muur Marathon te lopen.

De Great Wall Marathon (zoals hij officieel heet) is een van de zwaarste marathons en meest buitengewone hardloopwedstrijden ter wereld. De marathon voert lopers twee keer over een gedeelte van de Chinese Muur. Buiten de gebruikelijke 42,195 km moeten de renners dus ook nog eens de steile muren én de 5.146 treden van de Muur trotseren.
Mirelle: "Ik hou van uitdagingen en ben gek op hardlopen. In 2013 en 2014 heb ik de halve marathon van Amsterdam gelopen en dat vond ik geweldig. De sfeer en het enthousiasme van de mensen langs de kant waren bijzonder. Al sinds lange tijd stond de Great Wall Marathon op mijn bucketlist en ik vond 2015 een mooi jaar om deze uitdaging aan te gaan!"

Bovendien koppelt Mirelle er een inzameling voor het goede doel aan: Stichting Hoogvliegers. Deze stichting laat zieke en gehandicapte kinderen (6-17 jaar) een bijzonder en onvergetelijk avontuur beleven door ze voor één dag piloot te laten zijn. Mirelle is zelf opgeleid piloot, vandaar deze keuze. "Ik weet zelf hoe geweldig het voelt om te vliegen: de vrijheid en het uitzicht laten je even al je problemen vergeten. Mijn doel is om zo veel mogelijk kinderen een dag piloot te laten zijn." Mirelle houdt op www.runsation.nl een blog bij van haar training en avonturen in China. Hier is ook meer informatie te vinden over de Great Wall Marathon en hoe te doneren voor de Stichting Hoogvliegers. Mirelle: "Dit wordt mijn eerste marathon ooit. Niet de makkelijkste om mee te beginnen, maar anders zou het ook geen uitdaging zijn!"