Werk Flevolaan eindelijk afgerond

De herbestrating van de Flevolaan tussen nummer 11 en 40 is twee weken geleden begonnen. Over een week moet het klaar zijn.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de gemeente Weesp. De rijweg en de trottoirs van de Flevolaan worden gedeeltelijk voorzien van nieuwe bestratingsmaterialen. De overgang wordt gerealiseerd door middel van een overrijdbare afgeschuinde band. Na de bestratingswerkzaamheden heeft de Flevolaan dezelfde uitstraling als de Pampuslaan. Het asfalt in de bocht van de Gemeenschapspolderweg wordt tijdens de herbestrating van de Flevolaan gerepareerd. De gemeente heeft aan de bedrijven in de directe omgeving informatie verstuurd over de bereikbaarheid van hun pand. Tijdens de werkzaamheden is de Flevolaan namelijk gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer in verband met de veiligheid van de wegwerkers. Er kan gepasseerd worden via een 'werkvak'. Er is een 'werkweg' aangelegd waardoor er toch gepasseerd kan worden.

Noodbestrating
De werkzaamheden volgen op het aanbrengen van een opvangbak voor regenwater onder de weg. Die bak werd in 2012 aangelegd, een klus die toen acht maanden in beslag nam. Sindsdien ligt er een noodbestrating. Op aandringen van de IVW wordt daar nu eindelijk iets aan gedaan.