Afbeelding
Foto: Brian Elings

deelnemers heel positief en bevredigend."

Hoe draagt een activiteit als lipdub bij aan teambuilding?
"Je werkt in groepjes aan een opdracht. Dat betekent dat mensen goed naar elkaar moeten luisteren: wat wil de een, wat wil de ander? Hoe completeren de groepjes elkaar tot een resultaat? In het voorgesprek met de ondernemer wordt duidelijk wat de manager wil bereiken met de teambuilding. Staat de samenwerking centraal of wil de ondernemer dat zijn of haar mensen nadenken over de missie en visie van het bedrijf? Die wens integreer ik in de activiteit. Een teambuildingsactiviteit van Studio Vier gaat wat verder dan een middagje boerengolf of een avondje steengrillen."

Hoe krijgen medewerkers feedback?
"Tijdens het proces en na afloop van de activiteit bespreek ik met de deelnemers hoe ze het hebben ervaren en welke processen er wellicht aan ten grondslag liggen. Op die manier houd je mensen een spiegel voor. Dat opgeteld bij de ervaring om eens helemaal out of the box te gaan, werkt heel stimulerend en heeft het effect dat mensen vaak creatiever en productiever worden. Je prikkelt mensen om over hun grenzen heen te gaan en je hoopt dat dit doorwerkt in hun leven en werk. Er is wat losgemaakt."

Al sinds haar vijfde jaar is Van Velsen verslaafd aan dansen. Toen ze elf jaar was danste ze al in het demonstratieteam van De Dansstudio in Weesp en vanaf haar 17de ging ze er lesgeven. Een ideale bijbaan voor naast haar studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening. In 2011 studeerde ze af en bleek de crisis in volle gang te zijn. Toen ze na veel moeite uiteindelijk een baan vond, realiseerde ze zich dat werken als SPH'er niet het leven was dat ze wilde leiden. Al die mensen met problemen, de treurnis, is dit wat ik op mijn 21ste voor de rest van mijn leven wil doen? Die vraag stelde zij zichzelf. Nee dus, ze voelde zich niet happy bij dat werk.

Een weggegooide studie dus?
"Nee, helemaal niet. Veel tools die ik daar heb geleerd kan ik inzetten bij de teambuildingsactiviteiten. Mijn kracht zit in het goed kunnen luisteren en wensen kunnen omzetten in een plan dat past bij de vraag. Ook het evalueren van het ontwikkelproces en het geven van feedback aan deelnemers kan ik inzetten. In de toekomst wil ik deze teambuildingsvaardigheden nog verder ontwikkelen, maar eerst focus ik mij op het neerzetten van Studio Vier."

En wie of wat is Studio Vier?
"Studio Vier ben ik, met om mij heen een groot netwerk aan vaste zzp'ers waarmee ik de activiteiten vormgeef. Het is heerlijk om met professionele mensen samen te werken waarmee je kunt lezen en schrijven. Ik doe verder de hele organisatie en kan voor een bedrijf de hele teambuilding of het teamuitje organiseren, tot aan de locatie en catering toe. Ik regel alles. Vrijgezellenfeestjes en kinderfeestjes doe ik trouwens ook nog steeds."

Out of the box, dat is jouw motto?
"Klopt, altijd net even anders dan iemand verwacht. Hoe minder uitgekristalliseerd de vraag, hoe liever ik het heb. Jaarcijfers kun je bijvoorbeeld heel anders presenteren dan met een droge presentatie met cijfers en een beamer: heb je er wel eens aan gedacht een jaar visueel in beeld te brengen en daar de cijfers aan te hangen? Dat zegt veel meer. Motivational speakers nodig om een boodschap over te brengen, een speciale locatie voor een evenement? Alles is mogelijk, zolang je niet in beperkingen denkt. En dat doe ik nooit."

Teambuilding met creativiteit

Is Weesp voor Studio Vier de ideale thuishaven?
"Voor mijn bedrijf maakt het niet uit waar ik zit: ik werk altijd op locatie en neem alles mee, als het moet een mobiele studio of hele dj-sets. Uiteindelijk droom ik wel van een groot evenementenbureau waar groepen ook naartoe kunnen komen als een externe locatie niet haalbaar is. Dat zou prima in Weesp kunnen, de bereikbaarheid is immers ideaal. Maar voor nu is dat nog even toekomstmuziek."

En je klanten?
"Het is heerlijk om met lokale klanten als het Vechtstede College op te trekken. Als nieuw lid van het IVW mag ik mij in de volgende businessclub voorstellen tijdens een elevatorpitch. Een geweldige kans: ik zie zo veel bedrijven waarmee ik graag kennis zou maken. Maar diep in mijn hart vind ik het ook een beetje eng: ik ben toch iemand die liever achter de camera staat dan ervoor, haha."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding