Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

De Vecht aan je voeten

Eindelijk is een vaartocht over de Vecht in een open sloepje voor alle Weespers binnen handbereik: Weesper Stef van Riggelen van Sloep huren Weesp heeft vanaf deze maand twee elektrische sloepjes in de verhuur. De ligplaats is aan de steiger van De Schalkse aan de Ossenmarkt.

Het zijn niet de eerste de beste boten die de Weesper ondernemer beschikbaar heeft. We hebben het hier over de Scoop, No. 2 en No. 3, beide aangedreven door een elektrische motor. Dus geen hinderlijk gegorgel van een benzinemotor, maar fluisterzacht glijden door het water met slechts het geluid van kabbelende Vechtgolfjes tegen de boeg. De bediening is simpel met slechts een aan-en-uitknop en de accu is goed voor 8 uur vaarplezier. Het vaargebied is de Vecht. Hij is makkelijk te varen. Dus zonder kapitein, zonder vaarbewijs, simpelweg genieten van een dagje op het water. De bootjes van vijf meter zijn te huur voor een dagdeel of een hele dag en met een beetje inschuiven passen er zeven mensen in. Van Riggelen: "Met z'n zessen zit je rianter, maar het kan wel. En als je wilt, kan Eeterij De Schalkse er ook nog een picknickmand bij verzorgen."

Een eigen bootje is niet iedereen gegeven en geeft ook veel rompslomp. "Die zorg haal ik helemaal weg, als je een bootje huurt hoef je alleen maar te genieten. De Vecht vanaf het water blijft een unieke beleving", zegt Van Riggelen, die in zijn andere leven grafisch ontwerper bij SvanR Studio is. In de huisstijl van het grafisch ontwerpbureau wemelt het van de maritieme toespelingen. Varen is namelijk Van Riggelens grootste hobby en het liefst zit hij in de zomer hele dagen op het water. Vorig jaar begon hij al met de verhuur van zijn eigen ONJ-sloep, met hemzelf als kapitein erbij. Dat sloeg zodanig aan dat nu de stap is gezet naar de kapiteinloze Scoops. De boten zijn van april t/m september beschikbaar, voor een hele dag van 9.00 – 17.30 uur of per dagdeel van 4 uur.

ONJ
Overigens is de ONJ-sloep met kapitein Stef nog steeds beschikbaar. Bedoeld voor wie niet zelf durft te varen of voor wie liever zijn volle aandacht gunt aan zijn gasten aan boord. De actieradius van de ONJ werkboot 760 maakt langere tripjes naar Amsterdam, het IJ of de Loosdrechtse plassen probleemloos mogelijk. De boot biedt plek aan maximaal 8 gasten. Droog zitten lukt altijd, want bij regen kan de kap erop.

Van Riggelen hoopt natuurlijk op veel mooi weer de komende zomer. De eerste reacties zijn in elk geval enthousiast.