Afbeelding
Foto: André Verheul

Winkelcentrum wordt trekker binnenstad

De bouw van een nieuw winkelcentrum aan de Achtergracht in Weesp vordert rap. Als het straks klaar is, zal het een belangrijke impuls geven aan de binnenstad van Weesp.

Er wordt gebouwd in twee fasen. De eerste fase betreft de nieuwe Albert Heijn en Gall & Gall. Als die deze zomer wordt opgeleverd, kan de sloop van de huidige Albert Heijn beginnen en vervolgens de bouw van de tweede fase. Naast de nieuwe Albert Heijn (1850 ha) komen twee grote winkelruimtes van 1400 en 600 m2. Dat opent de mogelijkheid voor grotere filiaalbedrijven om in het centrum van Weesp een vestiging te openen. Volgens Jack van Rens, die namens eigenaar De Grutterij het project leidt, is daar bij deze partijen wel degelijk belangstelling voor. Want Weesp zal de komende tien jaar geleidelijk in inwonertal groeien vanwege de stadsuitbreiding met 2750 woningen in de Bloemendalerpolder. Bovendien zijn er in het centrum van Weesp geen winkelpanden van een dergelijke omvang beschikbaar. Van Rens is nu in onderhandeling met partijen en kan daarover nog niet uitweiden. Dat er een tweede supermarkt zich vestigt, is niet uitgesloten.

Welke winkels er ook komen, ze zullen als 'trekker' dienen. Andere winkels kunnen daarvan profiteren. Zo zal het nieuwe winkelcentrum dus, als het over een jaar helemaal klaar is, een belangrijke impuls geven aan het winkelen in Weesp. Bezoekers kunnen straks via de Breedstraat het parkeerdek boven de nieuwe winkels oprijden. Vanaf het parkeerdek met 120 plaatsen schiet je niet alleen zo de nieuwe winkels binnen, maar loop je ook makkelijk even de binnenstad in. Naast het parkeerdek komen ook nog twee kleinere winkels. Aan de Breedstraat zit winkel nummer zeven in dit project. Dat is dierenspeciaalzaak Black and White en die is al bijna klaar.