Afbeelding

Weesp blijft goed bezig met KVO

In het stadhuis van Weesp is opnieuw een certificaat uitgereikt voor het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Het is de vijfde 'ster' op dit keurmerk, waarmee Weesp bij de koplopers van Nederland blijft.

Ook u verdient daarmee een felicitatie, want het KVO is een samenwerking tussen gemeente, politie, brandweer, IVW én de ondernemers. KVO draait om een 'schoon, heel en veilig' ondernemersgebied: in Weesp betreft het de bedrijventerreinen Noord en Nijverheidslaan. De samenwerking in de werkgroep KVO zorgt ervoor dat de bedrijventerreinen schoon, heel en veilig worden en blijven. Dat wordt om de twee jaar gecheckt met een audit, zodat de zaak niet opnieuw verslonst. Overigens wordt die hercertificeringsperiode opgerekt naar drie jaar. Bij een goede score in 2018 volgt dus de zesde ster.
Burgemeester Bas Jan van Bochove zou het overigens toejuichen als ook de binnenstad een Keurmerk Veilig Ondernemen krijgt. Hij gaat het bespreken met de winkeliersorganisatie WDO, zo zei hij bij de uitreiking van het KVO-certificaat.

Verzekeringskorting
Wat nog steeds onderbelicht is, is dat het KVO-certificaat een kostenverlaging op uw verzekeringspremie oplevert. Daarom herhalen we het nog maar eens. Als u gevestigd bent op Noord of Nijverheidslaan (de gecertificeerde KVO-terreinen), dan kunt u verzekeringskorting aanvragen bij uw verzekeringsmaatschappij. Het voordeel kan oplopen tot 15% op uw bestaande premie op de verzekering voor gebouw, inventaris, voorraad en bedrijfsstagnatie. Acht Nederlandse verzekeraars - waaronder Interpolis, Aegon, Meeus, Nationale Nederlanden, Fortis en Delta Lloyd - bieden deze korting op de huidige polis. Verzekeringsmaatschappijen zijn erbij gebaat dat uw bedrijf op een gecertificeerd KVO-terrein staat waarbij aandacht wordt geschonken aan schoon, heel en vooral veilig. Wat nodig is om de korting te verkrijgen is een kopie van het KVO-certificaat. Deze kopie is simpel te verkrijgen door een verzoek aan kvo@online.nl te richten onder vermelding van uw naam, adres en woonplaats.