Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Maurice van Kesteren aan de slag in
'Pipi Langkoushuis'

Het bekende 'Pippi Langkoushuis' langs de Vecht wordt een restaurant. Het maakt deel uit van een enorm toekomstplan voor zorgboerderij Hoogerlust dat op 29 mei werd gepresenteerd.

Zorgboerderij Hoogerlust en de omliggende gronden zijn aangekocht door ontwikkelaar KNSF Vastgoed. De ontwikkelaar die in Muiden ook nieuwbouwwijk De Krijgsman (1300 huizen op het KNSF-terrein) ter hand neemt.

KNSF Vastgoed kreeg het gebied via een aanbesteding in handen met een groots plan voor uitbreiding van de zorgboerderij. Straks kunnen daar drie tot vier keer zo veel cliënten terecht. Dat worden er dan vijftig per dag. Bij de boerderij komt een winkel, mogelijk zorgwoningen en andere zorgvoorzieningen. KNSF ziet enorme kansen voor het project zo vlak onder de rook van Amsterdam en met de nieuwbouwwijken Bloemendalerpolder en De Krijgsman om de hoek. In tien jaar tijd zijn die twee projecten samen goed voor zo'n 4000 nieuwe huizen.

Onderdeel is ook de transformatie van het 'Pipi Langkoushuis' tot restaurant waar met producten van de boerderij kan worden gekookt. Er moet onder meer een terras aan de Vecht komen en een aanlegplaats voor boten. Weesper Maurice van Kesteren gaat het plan ontwikkelen. Hij heeft naam en faam verworden met zijn eetcafé 't Weesperplein in Weesp en het gelijknamige cateringbedrijf dat onder meer op Forteiland Pampus werkte.

Verplaatst
Het Pippi Langkoushuis heet eigelijk boerderij Vechthoeve, maar kreeg de bijnaam omdat het velen deed denken aan het huis in de verhalen van Pipi Langkous. De hoeve kwam eind 2013 landelijk in het nieuws toen het in zijn geheel werd opgetild en enkele honderden meters werd verplaatst. Dat was nodig vanwege de verbreding van de A1.