Afbeelding

Bedrijven kunnen
profiteren van
Gevelrenovatiefonds

Voor het opknappen van de bedrijfsgevel lijkt het nu de tijd. Het komt de uitstraling van uw pand en omgeving ten goede. Maar dat niet alleen: de gemeente start een Gevelrenovatiefonds om financieel een handje mee te helpen. Bedrijfscontactfunctionaris Glenn Janssen van de Gemeente Weesp legt uit.

De gemeente Weesp zet, met behulp van provinciale subsidie, het Gevelrenovatiefonds Bedrijventerrein Noord op. De algemene doelstelling van het Gevelrenovatiefonds is om ingrepen, die de beeldkwaliteit van bedrijventerrein Noord ten goede komen, met behulp van financiële bijdragen aan pandeigenaren te stimuleren. Op deze manier wil de gemeente Weesp bedrijventerrein Noord een extra impuls geven.

In Weesp is er de afgelopen jaren door de gemeente al fors geïnvesteerd in bedrijventerrein Noord. Denk bijvoorbeeld aan het opknappen van de Hogeweyselaan, het aanplanten van nieuwe bomen en de herbestrating van de Keurstraat. Met het opzetten van het Gevelrenovatiefonds tracht de gemeente ook het opknappen van private gronden te stimuleren. Hierbij wordt gestreefd naar een significante verbetering van het aanzicht van - vanaf de openbare weg zichtbare – gevels en voorterreinen van bedrijfspanden op bedrijventerrein Noord.

De door de aanvrager gevraagde bijdrage moet tussen de € 2.500 en € 15.000 liggen en mag niet groter zijn dan 25% van de totale kosten van de geplande renovatie. In het Gevelrenovatiefonds is € 200.000 gestort. Eigenaren kunnen middels het aanvraagformulier een bijdrage vragen vanuit het fonds. Dit formulier is te vinden op de website van de gemeente Weesp (www.weesp.nl/gevelrenovatiefonds). Op basis van de voorwaarden beschreven in het aanvraagreglement beslist de gemeente of een bijdrage uit het fonds wordt toegekend.

Meer informatie
Op de website van de gemeente (www.weesp.nl/gevelrenovatiefonds) vindt u nog veel meer informatie over het Gevelrenovatiefonds. Het Gevelrenovatiefonds wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland. Wie naar aanleiding van deze informatie nog vragen heeft, kan contact opnemen met Glenn Janssen bij de Gemeente Weesp via (0294) 491 391 of info@weesp.nl.