Geen boordjes van Maxim meer

Delicatessenzaak Maxim in de Slijkstraat heeft de deuren gesloten. Max en Carla Dolfin gaan met pensioen en hebben geen opvolger kunnen vinden.

Ruim 38 jaar lang heeft het echtpaar Dolfin de winkel gehad. "We waren net vanuit Amsterdam naar Weesp verhuisd toen we hoorden dat er in de Slijkstraat een winkelpand leegkwam. Er zat toen een wasserette in. Mijn man en ik komen allebei uit een ondernemersgezin en besloten het erop te wagen. Het was vanaf dag één een succes", vertelt Carla Dolfin. De twee hebben met volle teugen genoten van hun zaak. Carla: "We zorgden er altijd voor dat we bijzondere kwaliteitsproducten in huis hadden. We gingen vaak naar Frankrijk en kwamen dan met de heerlijkste spullen terug. Elke week bedacht ik ook een nieuwe weekspecialiteit, meestal een 'broodje van de week'. Klanten waren altijd benieuwd wat ik nu weer had bedacht."

Sinds vijf jaar vertrouwt het echtpaar de zaak toe aan de medewerkers en zorgt het zelf alleen nog voor de financiële kant. "Maar op onze leeftijd wil je ook wel eens van de verantwoordelijkheid af. We hadden gehoopt opvolging te vinden, maar dat is helaas niet gelukt. Er is nu op de valreep nog wel contact met een geïnteresseerde, maar dat is nog zo pril en onzeker dat ik daar nu nog niet zo veel over kan zeggen."