Afbeelding
Foto: Van Lonkhuizen

Gevels, kozijnen en deuren knappen op

Het gevelrenovatiefonds werpt zijn eerste vruchten al af. De IJsselmeerlaan is er al flink van opgeknapt.

Het gevelrenovatiefonds is opgericht om eigenaren van bedrijfspanden te stimuleren de uitstraling van hun bedrijfspand te verbeteren. Van Lonkhuizen Makelaars heeft haar opdrachtgevers hiervan op de hoogte gebracht. Een pand aan de IJsselmeerlaan, in eigendom van een Haagse belegger, heeft er meteen gebruik van gemaakt. Gevel, kozijnen, overheaddeur en voorterrein zijn hier flink aangepakt, zoals te zien op de foto boven. Ter vergelijk, op de foto hieronder de situatie hoe het was.

Inmiddels wordt ook de gevel van het voormalige pand van Intertrade aan de Hogeweijselaan onder handen genomen. Ook hier met een bijdrage uit het fonds. "Wij zijn blij met dit initiatief en hopen dat er meer volgen", zegt Ingrid Kikkert van Van Lonkhuizen.

Vijftienduizend euro
Het stimuleringsfonds is gevuld met geld van de provincie. De gemeente gaat over de verdeling. Een bijdrage kan oplopen tot 15.000 euro. Meer informatie is te verkrijgen bij de gemeente. Zie daarvoor de advertentie van de gemeente Weesp op pagina 2 van dit blad.

Afbeelding