Basisweg wordt 'Weesp Buiten'

De ondernemers en organisaties aan de Basisweg en omgeving willen dat hun gebied de officiƫle naam 'Weesp Buiten' gaat krijgen.

Het Golf- en Vergadercentrum Weesp, de golfschool, restaurant The Pitch, volkstuinencomplex Van Houten, zwemclub Triton, het Victoriabad, Spa Wellness Weesp en kinderopvang Kids World (Nigtevechtsepad) voelen zich er in de hoek van de Aetsveldsepolder een beetje bijhangen en moeten vaak uitleggen waar ze dan precies zitten in Weesp. De verwachting is dat dat makkelijker gaat met bewegwijzeringsborden. Op gemeentegrond is dat geen probleem, de gemeente is bereid mee te werken. Wel moet er nog een symbool worden gekozen dat de gehele lading dekt. De ondernemers zien ook graag een bord 'Weesp Buiten' bij de afslag op de N236, maar het lijkt erop dat de provincie daar niet aan wil beginnen.

Het parkeerterrein is onlangs nieuw geasfalteerd en beter ingericht. Ook zouden de ondernemers graag glasvezel willen, maar er is vooralsnog geen nutsbedrijf dat dat daar wil aanleggen. De ondernemers hopen dat de gemeente toch wat druk kan uitoefenen. Weesp Buiten is van een niet te onderschatten (economische) betekenis voor Weesp, stellen de ondernemers. Naar eigen zeggen verwelkomen ze meer dan 100.000 bezoekers per jaar.