Afbeelding

Weesp wordt ontdekt

Het Leeuwenveld is 'het nieuwe Weesp' dat verrijst achter het station, in het Weesper deel van de Bloemendalerpolder. Een uitstekende locatie, vlak bij uitvalswegen, het station dus, maar ook op vijf minuten van het historische stadscentrum van Weesp met al zijn voorzieningen. Modern wonen in een karakteristiek stadje, met natuur, water en de grote stad op een steenworp afstand. De eerste 150 woningen van Leeuwenveld 1 staan er inmiddels al twintig jaar (de tijd gaat snel); van veel recentere datum zijn de 125 woningen in Leeuwenveld 2. Nu is Leeuwenveld 3 aan de beurt. Hier komen in totaal 175 woningen, vooral eengezinswoningen in de catagorieën waterwoningen, hofwoningen, twee-onder-een-kap en vrijstaand. De bouw gebeurt in fases, de eerste fase is nu opgeleverd.

Groeiend vertrouwen
De belangstelling voor deze woningen komt voor een aanzienlijk deel uit Weesp. Opvallend is dat ook inwoners van Leeuwenveld 1 nu verhuizen naar Leeuwenveld 3. "Zij blijven heel graag op deze locatie, maar willen weer een stapje nieuwer", legt Barend Treep van De Vuurtoren Makelaardij uit. De wijken vol gezinswoningen voorzien duidelijk in een behoefte, zo stelt hij vast. "De koper zoekt iets dat past bij zijn woonwens en het aanbod in Leeuwenveld past goed. Daarom verkoopt het ook zo goed. Deze woningen worden niet als duur ervaren. In het verleden zijn de prijzen zo gestegen dat mensen die stap niet meer konden zetten. Nu zijn de woningen wel betaalbaar, het consumentenvertrouwen is hoog, de rente laag en dus willen en durven de mensen ook weer een stap te maken. O zeker, de kopers die ik spreek zeggen dat ze in het Leeuwenveld waar voor hun geld hebben."

In the picture
Ook huizenjagers uit de regio laten hun oog vallen op het tot voor kort onontdekte Weesp. De meeste belangstelling komt uit IJburg en Zeeburg, maar ook vanuit 't Gooi komt Weesp steeds meer in the picture. Treep: "De eerste vraag is altijd: wil je daar wonen? En ik hoor nu volop: ja, daar willen we wonen. Weesp is hét alternatief op de woningmarkt en dat vind ik een heel mooie ontwikkeling. Weesp wordt ontdekt." Rond 2025 is de hele Bloemendalerpolder ten noorden van Weesp heringericht. Niet alleen met diverse woonwijken en voorzieningen, maar ook met een groot natuur- en recreatiegebied.