Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Niet iedereen blij
met verhuizing
Business Point PostNL

Het Business Point van PostNL op bedrijventerrein Noord gaat sluiten. Er is een alternatieve locatie gevonden, maar die wordt niet door iedereen met gejuich ontvangen.

Bedrijven kunnen nog heel even terecht bij Pako Handwerken, dat sinds drie jaar het bedrijvenpostkantoor heeft ondergebracht in haar pand aan de Flevolaan. PostNL zegt graag te willen blijven bij Pako, maar kan geen overeenstemming bereiken over de vergoeding voor de komende jaren. Daarop is besloten het Business Point bij Pako eind oktober af te breken. Bij zowel PostNL als Pako is daar teleurstelling over te proeven. Vele tientallen, zo niet enkele honderden bedrijven uit Weesp en omgeving maken gebruik van het bedrijfspostkantoor. Niet alleen voor de postbussen, maar ook voor het verzenden van pakketten in allerlei soorten en maten. Pako ligt voor veel medewerkers op de route en op de Flevolaan kan makkelijk even snel de auto worden geparkeerd. Sommige bedrijven komen met grote bestelwagens of zelfs met vrachtwagens pakketten afleveren. Ook dat gaat uitstekend aan de Flevolaan.

Als alternatief voor Pako heeft PostNL overeenstemming bereikt met de Primera in winkelcentrum Hogeweij. Om ruimte te maken voor het Business Point wordt een naastgelegen winkel die nu leeg staat, bij de Primera betrokken. Hoewel winkelcentrum Hogeweij (Amstellandlaan) niet ver uit de route ligt, is de bereikbaarheid minder. Dat zit 'm vooral in het parkeren en het laden en lossen. Dat kan niet voor de deur bij Primera. Er ligt weliswaar een groot parkeerterrein om de hoek, maar wie veel poststukken bij zich heeft moet ineens veel sjouwen. Ook het ophalen van de post uit de postbus vereist nu een wandelingetje.

Bedrijvenvereniging IVW is onaangenaam verrast door de op het laatste moment pas gecommuniceerde verhuizing en springt op de bres voor het behoud van het postkantoor bij Pako of elders op bedrijventerrein Noord. Via een mail zijn de Weesper bedrijven opgeroepen bij PostNL hun beklag te doen over de verandering. Of en wat dat oplevert, is nog onduidelijk. Een woordvoerder van PostNL zegt: "Primera voldoet aan de eisen en is een prima punt. Voor de een zal het wat lastiger zijn, voor de ander is het een verbetering. Voor ons is er geen reden om een andere locatie te zoeken." Verder wijst PostNL op het PostNL Pakketpunt bij de Karwei aan de Nijverheidslaan in Weesp.