Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Nieuw
restaurant (1):
BLOOM

BLOOM Kitchen Bar heeft de deuren geopend. Het restaurant is gevestigd op een fraaie locatie aan de sluis (Achteromstraat).

BLOOM wordt gerund door Jeroen Bruinsma en Paulien Schuitemaker. Bruinsma was tot voor kort de chef-kok van het Apollo-hotel. Daar gooide hij hoge ogen. Met een eigen restaurant komt een droom uit. Sinds twee jaar woont hij in Weesp. "We waren meteen gek op de stad. We konden deze horecagelegenheid overnemen en het voelde meteen goed", vertelt de chef-kok. "BLOOM is anders dan anders", zegt Paulien. Dan doelt ze vooral op de open keuken, zodat iedereen kan meekijken met de kok. BLOOM werkt veel met lokale en regionale producten.

Nieuw
restaurant (2):
La Base

Sidney Diekstra heeft aan de Nieuwstad zijn pizzarestaurant La Base geopend. En dat is wat anders dan een pizzeria.

Het draait allemaal om de houtgestookte oven die achter in het pand te vinden is. Die doet zijn werk op 480 graden Celsius. Pizza's gaan er iets minder dan twee minuten in en zijn dan klaar. Er wordt gewerkt met originele Napolitaanse ingrediƫnten, horend bij de strenge eisen van de Associazione Verace Pizza Napoletano, waar Sidney zijn opleiding heeft gevolgd.

Afbeelding