Afbeelding

Naar de Japan-specialist

In Weesp ging op 1 oktober het Japans Auto Centrum van start, kortweg JAC. Op een oppervlakte van 3500 vierkante meter aan de Hogeweyselaan levert het JAC nieuwe en gebruikte auto's van Japanse en Koreaanse makelij.

De gastheren zijn ondernemer Cees Bosboom en salesadviseur Vincent van 't Hof. Bosboom kocht bijna vier jaar geleden Auto Lancker, bekend van het Mitsubishi- en Suzuki-dealerschap. Daarnaast ontstond behoefte aan uitbreiding om de groei door te zetten.

De inkoop en levering van nieuwe auto's van andere merken is er al jaren. "Wij zijn een allround familiebedrijf gespecialiseerd in merken van Japanse en Koreaanse afkomst. Inmiddels hebben wij als Auto Lancker ruim 30 jaar ervaring op het gebied van Aziatische autotechniek en aan- en verkoop. Onze klanten komen vanuit de hele regio en verre omstreken. Via de collega-merkdealer kopen wij de nieuwe auto in en leveren deze aan onze klanten, onder minimaal dezelfde of zelfs betere condities. Dit doen wij vaak omdat men graag bij ons wil blijven als klant. En dat wil het JAC natuurlijk ook", meldt Bosboom. In de praktijk blijkt vaak dat de consument op zoek is naar de voordeligste oplossing om mobiel te blijven in economisch mindere tijden, maar niet wil inleveren op kwaliteit. Daarom biedt het JAC het beste van twee werelden: het voordeel van de (onafhankelijke) garageformule gecombineerd met de kennis, kunde en kwaliteit van een merkdealer. De klant kan er dus voor elke nieuwe en gebruikte Japanse of Koreaanse auto terecht. Tevens wordt het onderhoud en schadeherstel uitgevoerd met originele onderdelen en blijft de fabrieksgarantie gehandhaafd. Verder is er aankoop- en verkoopbemiddeling voor occasions.

Bosboom vertelt: "Ik denk wel eens aan een nieuwe slogan: 'Ook zo aan een andere dealer toe?' Want wij krijgen regelmatig de meest vreemde verhalen over ervaringen elders in autoland. En men heeft dan het onprettige gevoel om vanwege de garantie bij het autobedrijf te moeten blijven. Hier voelt men zich al snel thuis en een duurzame relatie is gegarandeerd. Ook doen wij aankoop- en verkoopbemiddeling voor occasions. Niet iedereen wil zelf zijn auto verkopen of weet niet of een occasion elders wel een goede auto is, dan kan men ons bedrijf benaderen. Tevens leasen wij zakelijk en privé alle merken dus alle reden om ons te bezoeken", aldus de gepassioneerde ondernemer. Op de vraag waarom Cees en Vincent verwachten dat deze formule succesvol zal zijn antwoorden ze bijna in koor. "Wij hebben nog echte belangstelling voor onze klanten en denken niet direct in geld. Vertrouwen en gunnen is het credo!"