Afbeelding
Foto: Brian Elings

Volop in beweging

Svala Auto Weesp laat zich zien in Weesp. En dat werpt zijn vruchten af. Niet alleen voor het bedrijf aan de Nijverheidslaan zelf, maar ook voor de Mixed Hockeyclub Weesp waar de Weesper Volvo-dealer hoofdsponsor van is.

De positieve manier waarop Svala Auto in Weesp actief is, is ook opgevallen bij Volvo. Het merk koos daarom Weesp als een van de locaties voor de Oranje-Volvotour met Naomi van As en Bliiy Bakker. Beide tophockeyers komen op 7 november naar Weesp om er samen met het Weesper autobedrijf een leuke dag van te maken voor de (jeugd)leden van de hockeyclub.

Remco de Jong van Svala Auto is er erg blij mee en ziet het ook als een beloning voor de actieve manier van naar buiten treden. Op 26 augustus was het autobedrijf voor de tweede keer in korte tijd gastheer van de IVW BusinessClub. "De eerste keer was omdat we toen net onder de vlag van Svala waren gekomen en de zakelijke klant veel meer konden bieden, zoals leasing. De BusinessClub is dan een mooi podium om dat bekend te maken", legt De Jong uit. Toen bleek dat er dit jaar nog een lege plek was in de IVW-kalender, dook De Jong er opnieuw in. "Op 1 januari veranderen de regels voor de bijtelling, dus de IVW-bijeenkomst net na de zomer was voor ons een ideale gelegenheid om daar uitleg over te geven." De bezoekers leerden onder andere dat het financieel aantrekkelijker zou zijn om nog voor 1 januari zichzelf of een medewerker blij te maken met een nieuwe auto. Die boodschap is goed overgekomen, want naar aanleiding van deze BusinessClub heeft Svala Auto twee orders mogen schrijven. "Er zijn meer redenen waarom je zo'n BusinessClub doet, maar directe verkoop is er toch ook een van en in dit geval is dat uiteraard heel mooi meegenomen."

Serieus geld
Een van de andere redenen van de Weesper Volvo-dealer om gastheer te zijn van de IVW BusinessClub was om de mede-ondernemers een kijkje te gunnen in de gloednieuwe accommodatie van de hockeyclub, want daar had De Jong het IVW-circus naartoe gebracht. Enkele fraaie modellen, waaronder de stoere XC90, stonden te pronken in de pop-upshowroom bij de entree van het sportcomplex. Onlangs verlengde het autobedrijf het contract als hoofdsponsor. Het is een aantrekkelijk contract voor beide partijen, want als een lid van de hockeyclub een Volvo koopt bij Svala Auto Weesp, doneert het autobedrijf duizend euro in de clubkas. Dat geldt ook als de papa's of mama's van jeugdleden er een auto kopen. Zo versterken sponsor en sportclub elkaar met als resultaat enkele duizenden euro's per jaar extra in de clubkas. "En dat is toch serieus geld."