Afbeelding

Gemeenteraad Weesp zet economie terug op de agenda

Door alle zorgen en taken in het sociaal domein krijgt de Weesper economie in de politiek niet de aandacht die het verdient. Dat vindt WSP-raadslid Hawre Rahimi. Zijn collega-raadsleden zijn het daarmee eens en steunden Rahimi's voorstel om structureel aandacht te schenken aan economische zaken.

Afgesproken is dat voorafgaand aan de raadscommissie SOB (Stadsontwikkeling en Beheer) een nieuw ingestelde commissie Economische Zaken bespreekt wat er leeft op het gebied van economie en bedrijfsleven. Daarmee repareert Rahimi de omissie die in zijn ogen was ontstaan toen ooit de raadscommissie Economische Zaken werd opgeheven. "Door het ontbreken van een dergelijke commissie mist Weesp een podium om bepaalde zaken op de agenda te zetten of om het economisch gebeuren in Weesp te stimuleren", aldus het raadslid. "Door alle veranderingen bij het sociaal domein krijg ik soms de indruk dat we economische ontwikkelingen ten onrechte weinig of geen aandacht geven. En juist ook voor het sociaal domein is het belangrijk dat we een sterke plaatselijke economie hebben." Rahimi wees in zijn overwegingen ook op de ontwikkelingen in de regio en zelfs daarbuiten. "Economie stopt niet bij gemeentegrenzen, daarom dienen de ontwikkelingen buiten de regio goed in het vizier gehouden te worden."

Een van de zaken die Rahimi zeker op de agenda wil zetten is de toenemende leegstand op het Van Houten Industriepark. Op dit verouderende bedrijventerrein blijken de vrijgekomen ruimtes vaak niet interessant (genoeg) voor bedrijven omdat de kantoren te groot zijn en omdat de ligging ten opzichte van het station niet ideaal is. Ook de promotie van Weesp als werkstad en als toeristisch gebied zouden meer aandacht van de raadsleden verdienen, net als het stimuleren en faciliteren van ondernemers om zelf initiatieven te ontplooien. Verder vindt Rahimi dat de website van het bedrijvenloket toegankelijker moet worden gemaakt. Tot slot pleit hij ervoor om Het Domijn als creatieve broedplaats te omarmen, waardoor Weesp meer creatieve industrie kan aantrekken en Het Domijn beter benut en gepromoot kan worden.

Kortom, gespreksstof en belangrijke thema's genoeg. De nieuwe commissie of werkgroep bestaat uit enkele raadsleden die klankborden en visie hebben en uiteindelijk waar nodig de wethouder meehelpen om tot concrete voorstellen aan de raad te komen. Rahimi: "De doelstelling is een vitaler Weesp. Want een gezonde economie biedt meer kansen. En voor het goed uitvoeren van de Participatiewet is een economisch sterk en vitaal Weesp noodzaak."