Afbeelding

Cilinders van licht in sfeervol winkelhart

Oude feestverlichting weg, welkom nieuwe winterverlichting. Met cilinders van licht trekt de Weesper Detaillisten Organisatie het winkelhart een sfeervolle winterjas aan.

De groene takken met vallende sterren waren aan vervanging toe. Bovendien waren ze vanwege de kerstuitstraling maar beperkt houdbaar. WDO-voorzitter Albert Vos: "We hebben gekeken naar andere steden om ons heen en je ziet dat er steeds vaker wordt gekozen om verlichting te nemen die de hele winter kan blijven hangen. Onder meer in Haarlem en Amsterdam is het al heel gebruikelijk en dat willen we in Weesp ook." Het liefst steekt hij de nieuwe verlichting al aan vanaf het weekeinde dat de wintertijd ingaat. "Dan wordt het toch weer snel donker en de extra lampen moeten bezoekers naast een feestelijk gevoel ook een gevoel van veiligheid geven."

De nieuwe lampjes hangen overigens niet meer aan de gevels van de winkels, maar worden op de lantaarnpalen gemonteerd. Het resultaat is een cilinder van licht. Dat geeft volgens Vos een feestelijke uitstraling en extra licht. Concreet betekent dat dat de lantaarnpalen worden versierd vanaf de Breedstraat tot het Grote Plein en de Nieuwstraat, Slijkstraatbrug, de Nieuwstad, Binnenveer en Buitenveer. Alleen in de Slijkstraat wordt het anders, daar komt de winterverlichting over de breedte van de straat hangen. "Daar hangen al kabels, die kunnen we mooi hiervoor gebruiken. De winterverlichting is niet alleen voor de winkels, ook voor de horeca en de centrumbewoners. Uiteindelijk moet heel Weesp ervan profiteren."

De cilinders zijn van dezelfde leverancier die altijd de verlichting in de Bijenkorf verzorgt.