Bezwaar tegen zandtransporten

Zeven grote bedrijven op bedrijventerrein Noord hebben bezwaar aangetekend tegen de geplande zandtransporten over bedrijventerrein Noord. Zij zijn boos.

Uit naam van Fontijn Vlees, B2C Europe, Denso, Carlisle Hardcast, Flexicon, Gebrema en Bloemendeal heeft een advocaat zes bezwaren kenbaar gemaakt tegen de vergunning die de transporten mogelijk maakt. Er gaan straks 280 vrachtwagens per dag op en neer rijden om het zand voor het eerste deel van de nieuwbouwwijk Bloemendalerpolder aan te voeren. Die vrachtwagens komen langs de bedrijven, die zeggen veel te laat geïnformeerd te zijn en ook schade vrezen. De gemeenteraad is door de bedrijven aangeschreven met het verzoek de transporten tegen te houden.

De zandtransporten zijn nodig voor de grootscheepse woningbouw die de komende jaren in de Bloemendalerpolder gaat plaatsvinden. Wethouder Peter Eijking erkent dat de communicatie niet goed is verlopen, maar wijst erop dat de zandtransporten over de openbare weg plaatsvinden en dat de gemeente daar geen toestemming voor hoeft te geven. Voor de woonwijken die de afgelopen jaren in dezelfde polder zijn verrezen, is al het zand ook via de openbare weg aangevoerd, maar dan via de Korte Muiderweg. Daar kraaide geen haan naar.