Alternatieve zandroute haalbaar?

De zandtransporten over Bedrijventerrein Noord zijn niet nodig. Dat zegt een groep Weesper bedrijven onder aanvoering van Theo van Kan. Het zand kan gelost worden bij de Maxis en via de noordkant van de Bloemendalerpolder naar het bouwterrein worden vervoerd. De woningbouwers zeggen echter dat dat alternatief al onderzocht en onhaalbaar gebleken is.

De zandtransporten houden de gemoederen bezig sinds de gemeente Weesp akkoord ging met een tijdelijke loswal en toegangsweg bij de rioolwaterzuivering aan de IJsselmeerlaan. Daardoor zullen de komende tien jaar ontelbare zandauto's over het bedrijventerrein rijden richting de Bloemendalerpolder, waar een grote nieuwe woonwijk gaat worden gebouwd. Hoewel dat transport gewoon over de openbare weg gaat, steekt het de bedrijven dat ze daarin niet zijn gekend. Ze verwachten de nodige overlast en vrezen schade aan hun gebouwen.

Van Kan heeft contact gezocht met de firma Spaansen Grondstoffen en Logistiek, die het Maxis-alternatief mogelijk wil maken. Het is onlangs toegelicht aan de wethouders Eijking en Tuning. Of ze er iets mee doen, is de vraag. Van Kan heeft ook een bezwaarprocedure gestart en kondigt aan desnoods tot de Raad van State door te procederen om de zandwagens van het bedrijventerrein te weren.