Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Tweede festival Weesp Gastvrij op 25 juni 2016

Winkeliers, horeca en theaters in Weesp houden op 25 juni 2016 opnieuw een Culinair Cultureel Shoppingfestival onder de noemer Weesp Gastvrij.

Coördinator Tamara Schipper maakte dat eind december bekend nadat het WeesperNieuws het hele team van Weesp Gastvrij uitriep tot Weespers van het Jaar. De krant kende deze prijs toe vanwege de intentie en het succes van het allereerste Culinair Cultureel Shoppingfestival en de potentie en noodzaak van Weesp Gastvrij als onderdeel van Weesp Marketing.

Het Culinair Cultureel Shoppingfestival trok op 27 juni duizenden mensen naar de binnenstad van Weesp. Winkels, cafés, restaurants en theaters maakten er één grote open dag van onder de noemer Weesp Gastvrij. Geholpen door het fraaie weer beleefden Weespers en niet-Weespers een heerlijke dag en was er sprake van Weesp-promotie in optima forma.

Het team van Weesp Gastvrij is nu al bezig met de organisatie van de tweede editie. Schipper: "We hebben een aantal leuke nieuwe activiteiten in petto en we hebben er veel zin in. Deze prijs is een kroon op ons werk en is zeker ook een stimulans voor komend jaar."

Waar eerdere pogingen strandden, krijgt de groep van Weesp Gastvrij er wel de wind onder. "Van begin af aan was er een behoorlijke drive bij de mensen die hier achterzitten. De ondernemers hadden van het begin af aan vertrouwen in ons. En zo ging het rollen", legt Schipper uit. Een Culinair Cultureel Shoppingfestival is niet alleen leuk, maar ook noodzakelijk, meent Schipper. "Voor de winkeliers en ondernemers zorgt het voor extra omzet, op korte én langere termijn. Daarnaast is het voor de theaters een uitstekende manier om hun programmering te laten zien. Het blijft belangrijk om te laten zien wat er allemaal is en kan in Weesp."