Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Nodema inspirerend voorbeeld voor velen

De IVW heeft Nodema uitgeroepen tot Onderneming van het Jaar 2015. Tijdens de IVW nieuwjaarsreceptie kreeg het bedrijf een award en een oorkonde. Hier een groot deel van de tekst van deze oorkonde, waaruit meteen blijkt waarom deze prijs meer dan terecht naar Nodema is gegaan.

Door de jaren heen heeft Nodema zich ontwikkeld tot een bedrijf dat zich bezighoudt met de verkoop, service en onderhoud van verpakkingstoepassingen met vergaande specialisatie in folieverpakkingsmachines, etiketteersystemen en feeders. Door een heldere visie waarbij goed geluisterd wordt naar de wensen en de doelstellingen van de klant, hebben zij een solide positie opgebouwd in een zeer competitieve markt. Momenteel behoort Nodema in haar branche bij de top 5 van Nederland. Nodema zorgt door haar gestage groei voor werkgelegenheid in Weesp. Nodema is sterk verankerd in de lokale Weesper economie. Zij hebben altijd hun verantwoordelijkheid genomen om ook iets terug te doen voor Weesp. Dat uitte zich in de participatie in het bestuur van de IVW en in de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen. Nodema is een toonbeeld van een solidair bedrijf. Zij blijven de IVW trouw en kiezen waar het kan voor zakendoen binnen Weesp.

Door de familiaire achtergronden beschouwen zij het personeel ook als een soort familie. Dat zal ook een van de oorzaken zijn van het succes. Medewerkers die ergens voor staan en daardoor Nodema prima vertegenwoordigen in de markt. Ook qua duurzaamheid is Nodema een voorbeeld (led-verlichting en elektrische auto's).

Tenslotte is Nodema als eigenaar van enkele panden aan de Pampuslaan een voorbeeld voor velen. Zij liepen voorop met revitalisering en collectieve beveiliging. Zij hebben oprecht aandacht gegeven aan het aanzicht van de panden. Het ziet er al jaren prachtig en herkenbaar uit. Als bestuur van de IVW bedrijvenvereniging Weesp, Muiden e.o. zijn wij bijzonder trots op dit bedrijf en de titel is meer dan verdiend. Nodema is een van de boegbeelden van de Weesper economie en een inspirerend voorbeeld voor velen.