Afbeelding

Huiskamergevoel

Eind januari gingen de deuren open van zijn Koffiecorner & Broodjeszaak 't Hoekje. Inderdaad, gevestigd op het hoekje van de Nieuwstad en de Breedstraat. Met uitzicht op het fraaie stadhuis van Weesp en de Oudegracht. Als we vlak voor de opening even langskomen, wordt net de koffiemachine geplaatst. "Ik ga koffie van Manetti schenken, dat is zuivere, biologische koffie uit Venetiƫ. Hoe dat smaakt, mag iedereen zaterdag komen uitproberen. De koffie en thee zijn die dag van het huis", vertelt De Zeeuw enthousiast. De Italiaanse sfeer is nooit ver weg; ook op de broodjeskaart zien we uiteenlopende Italiaanse broodjes en andere lekkernijen. Met pure Venetiaanse koffie en een mooie gracht voor de deur denk je al snel aan gondels. Een leuk idee, vindt De Zeeuw, maar daar laten we het maar even bij. Voorlopig heeft hij zijn handen vol aan de start van deze koffie- en broodjeszaak volgens zijn eigen concept: zijn grote wens komt uit.

't Hoekje is dus niet alleen een koffiecorner, maar ook een broodjeszaak. "We serveren eenvoudige, nostalgische broodjes zoals een broodje halfom en een broodje ei. Een knipoog naar mijn ouders die een lunchroom in Utrecht hadden en waar dat ook op de kaart stond. Maar je kunt bij mij ook uitgebreid lunchen met een luxe broodje met alles erop en eraan." De Zeeuw werkt zo veel mogelijk met Weesper producten: kaas van de boer, brood van de bakker, munt van de groenteman. "Door de omzet in Weesp te houden, versterk je het ondernemersklimaat en daar profiteert iedereen van."

De Zeeuw heeft niet een bepaalde doelgroep op het oog. "Hier kan alles: flexwerken aan een tafeltje, bijpraten in de knusse fauteuils terwijl de kinderen spelen, zaken bespreken of een snelle espresso achteroverslaan om er weer tegen te kunnen." 't Hoekje is maandag tot en met zaterdag open van 09.00 tot 17.30 uur.

Nieuwstad
De komst van Koffiecorner & Broodjeszaak 't Hoekje is de voorbode van nog meer nieuwe vestigingen aan de Nieuwstad. Italiaans restaurant Rimini kondigde aan na 18 jaar de Achteromdwarsstraat te verlaten en een nieuwe vestiging te openen in het voormalige pand van De Ark Kantoorvakhandel, naast J&J Vishandel. In de voormalige BoekenArk aan de Nieuwstad opent binnenkort 'conceptstore Puck & Co'.