Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

Al twintig jaar
een uitstekende
samenwerking

Voor Orange Bedrijfsdiensten was Streefkerk hun allereerste klant. Voor Streefkerk Makelaars en Assurantiën was Orange het eerste schoonmaakbedrijf waar ze hun pand aan toevertrouwden. Dat was twintig jaar geleden en de samenwerking bevalt na al die jaren nog steeds goed. Orange: "Streefkerk en wij delen dezelfde no-nonsensementaliteit."

Spencer Gérard en Raoul Brouwer herinneren zich hun eerste stappen in het pand van Streefkerk nog als de dag van gisteren. De directeuren van Orange Bedrijfsdiensten waren in hun oude Audi van honderd gulden naar Muiden gereden met de stofzuiger van Spencers moeder en de schoonmaakspullen in de achterbak. De jongens waren toen 23 en 22 jaar. Brouwer: "Ik zie nog Dirk Streefkerk aan komen lopen met in zijn hand het lijstje van zijn moeder waarop stond wat er allemaal moest worden schoongemaakt. Zij heeft dat jaren voor haar zoons Aart en Dirk gedaan, het was ook voor Streefkerk de eerste keer dat ze het schoonmaakwerk uitbesteedden. Zo zijn we begonnen." Brouwer en Gérard genieten nog zichtbaar van de herinnering aan hun begintijd. Schoonmaken was Gérards eerste bijbaantje op de middelbare school. En hoewel schoonmaken niet direct zijn droombaan was, zag de 14-jarige wel al snel de mogelijkheden van het vrije ondernemerschap. In zijn enthousiasme sleepte hij zijn schoolvriend Raoul Brouwer mee en na de middelbare school startte het duo met Brouwer & Gérard Schoonmaakdiensten vanuit de zolderkamer bij Brouwers ouders thuis.

Ongelooflijk dat er sindsdien twintig jaar zijn verstreken. Orange Bedrijfsdiensten is intussen uitgegroeid tot een solide bedrijf met zestien vaste medewerkers met klanten in Weesp, Amsterdam en in de regio. Met het contract met winkelketen Suitsupply werkt Orange zelfs landelijk, want alle 22 Nederlandse winkels van dit internationale bedrijf in herenkleding vallen onder hun beheer. Brouwer: "Voor Suitsupply werken we voor het eerst met onderaannemers. Hun winkels liggen namelijk verspreid tussen Groningen en Maastricht, en dat is vanuit Weesp niet meer aan te rijden. Wel onderhouden Spencer en ik persoonlijk de contacten met de winkels en zijn wij het directe aanspreekpunt, net als bij alle andere objecten die wij onder onze hoede hebben."

De naam veranderde in Orange - schoonmaak met een koninklijk tintje - en de zolderkamer werd een kantoorpand aan de Flevolaan. Sinds juni 2015 betrekt Orange Bedrijfsdiensten een van de kantoorruimten van De Hallen aan de Pampuslaan. Dat bevalt prima: het was een gouden tip van overbuurman Ten Have Installatie. "Dat is het leuke aan werken in Weesp. Het valt ons op dat vooral de kleinere bedrijven erg betrokken zijn bij elkaar en elkaar veel gunnen", stellen de ondernemers. "Grotere bedrijven zouden daar een voorbeeld aan kunnen nemen. Wij betrekken ook zo veel mogelijk van dichtbij. Onze zakelijke, maar ook onze privéverzekeringen lopen via Streefkerk. Prima, alles wordt altijd snel en goed afgehandeld. Onze auto's komen van Ford Splinter en laten we beletteren door Logo's en Letters. Waarom moeilijk doen als het ook dichtbij kan?"

No nonsense
Dicht bij de medewerkers, dicht bij de opdrachtgevers en niet moeilijk doen. Dat is de bedrijfscultuur bij Orange, die Spencer en Brouwer ook herkennen bij Streefkerk. "Omdat wij nog steeds als het nodig is meewerken, weten medewerkers dat wij weten wat keihard werken is. Met iedereen die hier werkt hebben we een band. Eigenlijk zijn we er best trots hoe we, die twee jochies met een bijbaantje, dit bedrijf hebben opgebouwd. Ondanks die verantwoordelijkheid zijn we nog steeds die vrije jongens. Dat geeft een goed gevoel. Een gevoel dat we overbrengen op onze medewerkers. Orange is ook hun bedrijf."

Is dat de klik met Streefkerk die al jaren onveranderd aanwezig is? In het 50- jarig bestaan van dit makelaars- en assurantiekantoor is ook hier het motto hard werken met als doel de klant te ontzorgen. Dat was al toen Aart en Dirk Streefkerk in 1986 bij hun vader in het bedrijf kwamen - toen nog vanuit de vroegere boerderij in Muiden - en dat is zo gebleven. In 1996 betrok Streefkerk het huidige pand aan de Weesperstraat en werd het tijd voor een schoonmaakdienst. Streefkerk: "Orange doet net als wij hun uiterste best voor klanten. En zolang dat gevoel er is, zijn wij tevreden. Al twintig jaar."