Dubbel feest bij Enter Media

Weesper uitgever Enter Media had heel wat te vieren. Het WeesperNieuws bestond 25 jaar, terwijl de kranten die in de nieuwe gemeente Gooise Meren verschijnen de Prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek toegekend kregen.

Om in Weesp te beginnen: het WeesperNieuws vierde eind april het 25-jarig bestaan. De goedgelezen huis-aan-huiskrant vierde dat met een speciale bijlage, waarin niet werd teruggeblikt, maar juist vooruit werd gekeken: 'De Krant van de Toekomst.' Alle winkeliers kregen van het WeesperNieuws bovendien een taart aangeboden, gebakken door de Weesper bakkers Mühl en Abbekerk. Het was een kleine blijk van waardering voor de Weesper detaillisten die de krant met hun advertenties altijd mede mogelijk hebben gemaakt.

Prijs voor Nieuwsbladjournalistiek
Branchorganisatie NNP kende in dezelfde week de Prijs voor de Nieuwsbladjournalistiek toe aan de serie 'Op weg naar de nieuwe gemeente' in het BussumsNieuws, NaarderNieuws en MuiderNieuws. Deze serie verscheen drie maanden lang in de aanloop naar de nieuwe gemeente Gooise Meren. De jury was vooral te spreken over de apolitieke aanpak en de heldere vormgeving. Het is de derde keer op rij dat deze brancheprijs terechtkomt bij Enter Media, want in 2015 en 2014 won het WeesperNieuws de prijs.