De benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau raakt Cor van der Poel zeer. Tijdens de uitreiking wist hij zich in dit mooie moment gesteund door deze groep dierbare vrienden. Foto Brian Elings.

Roldeuren extra beveiligen

Roldeuren blijven geliefd bij het inbrekersgilde. Ze zijn extra te beveiligen en dat heeft zin. Zo mislukte een inbraak op 13 maart bij een bedrijf aan de Flevolaan omdat de eigenaar zijn rolluik op advies van de IVW extra had beveiligd.

In de periode februari-april zijn er vijf inbraken gepleegd op het bedrijventerrein Noord. Bij drie daarvan is iets buitgemaakt. Daarnaast waren er nog drie mislukte pogingen tot inbraak en een diefstal uit een bedrijf. Het KVO-gebied in Weesp was minder inbraken en pogingen gewend, dus deze cijfers moeten we beschouwen als een wake-upcall.

Wijkagent Walter Langerdorff meldt dat bij verschillende inbraken sporen zijn aangetroffen en bewakingsbeelden zijn gemaakt. Dat wordt uiteraard allemaal onderzocht. Verder wijst hij op sleutelkastjes die bij sommige bedrijven buiten het pand hangen. Let er wel goed op dat deze sleutelkastjes goed vastzitten en niet gemakkelijk te openen zijn door onbevoegden. Inbrekers kunnen anders gebruik maken van deze sleutelkastjes. In Weesp is dit al gebeurd.