Afbeelding
Foto: Brian Elings

Gouden team

Cor Webbe is oprichter en directeur van de Reco Autoschade Groep. Haarlem is de locatie waar het in 1953 begon. Alle vestigingen van Reco samen hebben 170 medewerkers in dienst en handelen 30.000 schades per jaar af. Edu Möhringer is bedrijfsleider in Weesp, na 27 jaar in Haarlem te hebben gewerkt.

Robert en Sandra Stuivenberg kenden de Reco Autoschadegroep vanuit Schadenet, een netwerk van autoschadeherstelbedrijven. In november 2015 zochten zij contact met Reco met de vraag of ze ervoor voelden Stuivenberg over te nemen. Per januari 2016 was de overname een feit. Webbe: "Ik ken Robert en Sandra als hele harde werkers en ik gun ze nu de rust om zich te focussen op andere belangrijke zaken in hun leven. Zij dragen een prachtig bedrijf over met zeven gemotiveerde vakmensen." Over wie de nieuwe zaak in Weesp moest gaan leiden hoefde Webbe niet lang na te denken: "Edu Möhringer werkt al vanaf zijn 16e in onze Haarlemse vestiging. Van monteur heeft hij zich opgewerkt tot bedrijfsleider. Al dertien jaar. Weesp is een geweldige uitdaging voor hem. Dit bedrijf heeft zo veel in zich, aan Edu om dit volledig tot bloei te laten komen."

Wat een snelle besluitvorming. Waarom wilde Reco Stuivenberg graag inlijven?

Webbe: "Dit bedrijf heeft veel potentie. Dus toen de vraag kwam Stuivenberg voort te zetten hebben we volmondig ja gezegd. Voor Reco vult deze locatie ook prachtig het gat op tussen Almere en Amsterdam. Möhringer: "Maar vooral waren we meteen erg gecharmeerd van de mensen die hier werken. Wat een schat aan ervaring en vakmanschap en wat een enthousiasme voor het vak. Dat maakt het voor mij heel erg leuk om met dit team te werken. Ze staan open voor nieuwe dingen. Alle medewerkers zijn gebleven, dat maakt de overname ook heel positief."

Dat betekende voor Edu een afscheid van Haarlem?

"Ja, dat was even slikken na 27 jaar. Maar afgezien van de afstand Haarlem-Weesp vind ik het alleen maar een eer dat ik deze klus mag klaren en het vertrouwen dat ik krijg van zowel de directie als van dit prachtige team."

Internet en telefonie zouden beter geregeld moeten zijn op Noord

Wat brengt Reco mee naar Stuivenberg?

Möhringer: "Bij Reco heeft elke vestiging zijn eigen naam en identiteit, dus ook die van Stuivenberg blijft overeind. Wel is het zo dat wij dankzij onze schaalgrootte heel efficiënt kunnen zijn en profiteren van de deskundigheid binnen de Reco-groep. Wij zijn gewend te werken met targets en planborden, waarbij elke medewerker de volledige verantwoordelijkheid draagt voor zijn deel in het werkproces. Collega's controleren elkaar op onderdelen, zodat je niet pas bij de laatste stap erachter komt dat er bij een eerdere stap iets mis is gegaan en je dus overnieuw kunt beginnen. Deze efficiënte manier van werken vraagt wel om een cultuuromslag, maar het is verrassend hoe snel en positief de mensen het hier oppakken."

Eenieder draagt verantwoordelijkheid?

Möhringer: "Voor zijn onderdeel en hij controleert het werk van degene die voor hem met de auto bezig was. Nieuw voor Stuivenberg is dat de medewerkers nu uitgedaagd worden om zelf beslissingen te nemen: hoe krijg ik de klus voor elkaar? Mensen worden geprikkeld om zelf met oplossingen te komen, waardoor de betrokkenheid en de trots op het eindresultaat alleen maar groeit. En dat zie je terug in de kwaliteit en het plezier in het werk. Alleen maar vrolijke gezichten hier."

Nog meer veranderingen?

Webbe: "Reco heeft veel geïnvesteerd in de modernisering van de werkplaats en de werkomstandigheden. Dat is ook voor medewerkers veel prettiger om te werken. Het mag er ook gezellig zijn: kijk maar eens naar al die stickers van het team hier op de wanden. Wat een trots straalt ervan uit. Wij denken dat een stimulerende omgeving bijdraagt aan de teamspirit, de motivatie en dus uiteindelijk ook aan de kwaliteit van het werk."

Stuivenberg onder Robert en Sandra was wel een begrip in Weesp.

Webbe: "Ik hoop dat wij snel datzelfde vertrouwen winnen bij klanten en andere Weesper ondernemers. Dat het een positieve voortzetting van het bedrijf is zal daar zeker bij helpen en ook dat hetzelfde team hier nog werkt. Er is niemand weggegaan. Mensen zijn natuurlijk wel overvallen door de snelle wisseling, maar als je het uitlegt lijkt het verder geen probleem."

Al lid geworden van de IVW?

"Daar wachten we nog even mee. Eerst willen we settelen en onszelf bij andere bedrijven introduceren als de nieuwe mensen van Stuivenberg. We willen het niet overhaasten. Wel mag duidelijk zijn dat onze focus lokaal is en dat we ook in die zin de banden met andere Weesper bedrijven aanhalen. Je moet elkaar wat gunnen, zo versterk je elkaar en dat is in deze tijd geen overbodige luxe. We hebben het idee dat we welkom zijn, mensen zijn nieuwsgierig naar wat we te bieden hebben."

Wat zou beter kunnen op dit bedrijventerrein?

Möhringer: "Wij hebben een dramatische start gemaakt doordat we problemen hadden met de kabelaansluiting: we hebben het de eerste weken zonder internet en telefonie moeten doen. En dat voor een beginnend bedrijf. Gelukkig was ik welkom bij Complicity en mocht ik daar gebruikmaken van de wifi. Zat ik daar op piektijden met mijn laptop om mijn e-mail te checken. Een rampzaliger start kun je niet hebben. Dat zou echt beter geregeld moeten zijn op een bedrijventerrein als dit: glasvezel is geen optie, ook omdat het behalve dat het duur is ook niet goed werkt, voor KPN zijn we als kleine klant niet interessant en nu het wachten op Ziggo. Het gaat helemaal goed komen, maar sjonge jonge jonge, zo'n start gun je niemand."

Hoe onderscheidt Stuivenberg zich?

Webbe: "Het vakmanschap en het plezier in het werk is bij Stuivenberg groter dan bij menig ander autobedrijf. Dat is echt opvallend aanwezig en vertaalt zich terug in kwaliteit. En dat is wat we in onze reclame-uitingen promoten: het team als de juweel van dit bedrijf. Elke werknemer is trots op wat hij aflevert en er wordt niet op de klok gekeken. En daarnaast gaat Stuivenberg voor totaaloplossingen. Alles in één hand. Zo doen we voor leasebedrijven aan poolbeheer, en zorgen we dat als een leaseauto van bestuurder wisselt, voor de controle, herstel van mogelijke aanwezige mankementen en de rapportage. Ook voor particulieren zijn we hét adres als het om schadeherstel gaat. In industrieel spuitwerk zijn we ook heel goed. Verder gaan we er prat op dat we een groen autoschadeherstelbedrijf zijn."

Groen en auto's, dat gaat samen?

Webbe: "Stuivenberg heeft zelfs een certificaat voor duurzaam ondernemen mogen ontvangen. Die verdienen we door zo min mogelijk milieubelastende producten te gebruiken, gebruik te maken van gerecyclede onderdelen, hergebruik en het scheiden van afval. En waarom we dat zo belangrijk vinden? Na ons komen er ook nog hele generaties die door moeten met deze wereldbol. De autobranche heeft natuurlijk een slechte naam als vervuiler, maar we zijn bezig met een inhaalslag op dit vlak. De Reco-groep loopt daar graag in voorop vanuit een innerlijke drive."

De naam Schadenet Stuivenberg blijft?
"Ja, alle vestigingen bij Reco werken onder hun eigen naam die hun identiteit versterkt. Stuivenberg is zo diep geworteld in Weesp en het team en de klanten identificeren zich zo met deze naam, dat moet je niet willen veranderen. De toevoeging Schadenet blijft ook om duidelijk te maken dat ook onder Reco dit bedrijf is aangesloten bij dit landelijke netwerk, waarmee ook landelijke klanten als grote leasemaatschappijen en verzekeraars bediend kunnen worden."

Over vijf jaar?

"Willen we ook als een bedrijf van de Reco Autoschade Groep diepgeworteld zijn in Weesp en de goede band met onze klanten uitbreiden in een dynamisch netwerk hier in de buurt."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding