Afbeelding
Foto: André Verheul

Help jarig
theater aan nieuwe stoelen

Theater City of Wesopa viert deze zomer het 25-jarig bestaan. Wie het theater aan de Herengracht binnenstapt, realiseert zich telkens weer hoe waardevol dit door vrijwilligers gedragen culturele podium voor de stad is. Op het verjaardagslijstje staat nog één wens: nieuwe stoelen. Daar kunnen we met elkaar voor zorgen.

De stoelen in de theaterzaal zijn dringend aan vernieuwing toe. Nieuwe stoelen zijn te adopteren à 200 euro per stuk. De stoel wordt aan de achterzijde voorzien van de naam van het bedrijf. Daarnaast heeft de City ook andere mogelijkheden om steun van sponsors blijvend kenbaar te maken. Voorzitter Rob 't Hart is ervan overtuigd dat er voldoende mensen en bedrijven zijn die het theater een warm hart toedragen om de nieuwe stoelen te financieren.

Het jubileumfeest is begin juni gevierd met een zeer geslaagde en drukbezochte theaterdag, met optredens binnen en buiten. Al 25 jaar houdt de City of Wesopa met rond de 100 vrijwilligers alle ballen in de lucht. Mede daardoor is het theater niet meer weg te denken. Zeven dagen in de week geopend voor toneel, film, muziek en cabaret, mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van fondsen, particulieren (Vrienden van de City) en ondernemers (sponsors). De bijna 25.000 bezoekers per jaar vormen een trouw en dankbaar publiek. Toegroeiend naar het 25-jarig jubileum zijn er al allerlei verbeteringen aangebracht en is achterstallig onderhoud weggewerkt. Twee bouwbedrijven zorgen ervoor dat de foyer op de eerste etage een grote opknapbeurt krijgt. Als dat afgerond is, resteert alleen het vernieuwen van de stoelen nog. Voorzitter 't Hart: "Het zou fantastisch zijn als dat met de hulp van bedrijven nog in ons mooie jubileumjaar zou lukken."

Belangstellenden kunnen contact opnemen via info@wesopa.nl.