Afbeelding
Foto: Ruth van Kessel

Doe mee aan You Better PINK

Dit jaar pakt Sandra van der Spuit uit Weesp haar actie You Better PINK extra groots aan met een benefietdiner in de Grote Kerk op 5 november. Alle tafels waren in no-time uitverkocht. Maar er zijn meer manieren om de opbrengst van de inzamelingsactie voor Pink Ribbon zo groot mogelijk te maken. Hier Sandra's oproep aan het Weesper bedrijfsleven.

Sandra van der Spuit is van nature als een enthousiaste aanpakker, maar ze heeft nog een extra persoonlijke drijfveer om zich in te zetten voor onderzoek naar en aandacht voor borstkanker. En niet zo'n beetje ook. "Zet in je agenda alvast een groot roze kruis door zaterdag 5 november", lacht ze. Dat is de datum die ze gekozen heeft voor haar nieuwste benefietevenement. Het is een datum met een zwart randje, waar ze nu een grote roze strik omheen doet: "Het is de sterfdatum van een van mijn beste vriendinnen, die de strijd tegen borstkanker heeft verloren."

Het is voor de derde keer dat Sandra er volop tegenaan gaat om zo veel mogelijk geld op te halen voor Pink Ribbon. In 2011 en 2013 organiseerde de Weespse feestavonden in het dorpshuis van Nigtevecht. Die avonden waren een succes en ze heeft ervan genoten, maar Sandra wilde dit jaar graag wat anders. "Dit jaar vindt You Better PINK in Weesp plaats en gaan we niet dansen, maar heerlijk eten." De Grote Kerk wordt gevuld met twintig tafels voor tien personen. De gasten krijgen een mooi viergangendiner geserveerd, waarvan elke gang bereid wordt door een ander Weesper restaurant. Ook allerlei andere Weesper bedrijven helpen Sandra graag met spullen of anderszins. Sandra heeft daarbij dit jaar steun van Tamara Schipper, ook al zo'n enthousiaste aanpakker en een van de drijvende krachten achter het succesvolle binnenstadfestival Weesp Gastvrij.

Alle tafels zijn verkocht, dus de actie is sowieso al een groot succes. Maar aandacht voor borstkanker is er nooit genoeg en geld daarvoor ook niet. Op tal van andere manieren willen Sandra en Tamara met You Better PINK nog meer geld inzamelen. Een van de initiatieven is 'Weesp kleurt roze', waarbij winkeliers in oktober met acties en aanbiedingen bijdragen. Daarnaast komt er een grote veiling van leuke, opvallende en geweldige artikelen en arrangementen die veel geld in het laatje moeten brengen. Ook het bedrijfsleven mag een mailtje of telefoontje verwachten met de vraag een bijdrage te leveren, bijvoorbeeld in de vorm van een advertentie in een special bijlage van het WeesperNieuws, die op 21 september verschijnt en waarvan de opbrengst in zijn geheel naar de actie gaat.

Enter Media ondersteunt You Better PINK via heel veel publiciteit in het WeesperNieuws en in B2B. Onze oproep aan u: kijk eens op YouBetterPINK.nl en bedenk hoe u kunt meedoen aan deze actie. Sandra en Tamara rekenen op u.