Afbeelding
Foto: André Verheul

In rep en roer na vage sluiting Golfcentrum

Tot verbazing van iedereen is het Golfcentrum Weesp ineens gesloten. Een merkwaardige zaak die vooral veel vraagtekens oproept en waarvan de uitkomst volstrekt onduidelijk is.

Dit is wat we weten.

Op 8 augustus ging het hek van Golfcentrum Weesp aan de Basisweg op slot. Dat was onaangekondigd en zonder opgaaf van redenen. Omdat vlak voor de sluiting al geruchten de ronde deden, hebben veel golfers nog op tijd hun spullen uit hun lockers in het clubhuis kunnen halen. De directeur van de golfbaan, Joost Boelens, was al een tijd niet meer gezien op het terrein. Hij is onbereikbaar.

De plotselinge sluiting van Golfcentrum Weesp raakte de bijna 400 leden van de Weesper Golfvereniging, die gebruikmaken van het golfcentrum. Voorzitter Paul van Rosmalen liet weten diep teleurgesteld te zijn. Hij vertelde dat de leden elkaar huilend in de armen vielen. "Wij zijn een erg hechte club, het is voor velen hun huis. Wij wisten van niks tot ik via via van de sluiting hoorde. Toen hebben we snel iedereen gemaild."

De leden van de golfvereniging kwamen in spoedvergadering bijeen en besloten het heft in handen te nemen. Ze hebben zich toegang tot de golfbaan verschaft om de greens te maaien en ander noodzakelijk onderhoud te waarborgen. Daarvoor kan de vereniging gebruikmaken van de diensten die enkele leden hebben aangeboden. Verder is er een advocaat in de arm genomen.

De gemeente Weesp is eigenaar van de grond en volgt de zaak op de voet. Op moment van schrijven is er geen sprake van een faillissement voor Golfcentrum Weesp, wat de zaak alleen maar onduidelijker maakt en de nabije toekomst in het ongewisse laat.