Afbeelding
Foto: Save-Me

Natuurmonumenten geeft Save-Me
'fantastische boost'

Het jonge Weesper bedrijf Save-Me heeft een samenwerking gesloten met Natuurmonumenten. "Een fantastische boost", meldt ondernemer Jur van der Slikke.

Save-Me is een veiligheidssysteem, verpakt in een stoere armband of een ander product met een Save-Me-code die met een mobiele telefoon kan worden uitgelezen. Hierdoor kunnen omstanders en hulpverleners snel de juiste hulp bieden als dat een keer nodig mocht zijn. Van der Slikke opereert vanuit het gebouw van CityStarter aan het Stationsplein. Hij is nu ongeveer een jaar bezig met het inrichten van de techniek en de ontwikkeling van producten, zoals een armband. Het platform is sinds april live. "Het fundament ligt er nu, het doel is nu zo veel mogelijk gebruikers te krijgen. Zo'n samenwerking met Natuurmonumenten is daarbij natuurlijk geweldig", zegt Van der Slikke. Hij verwacht meer van dergelijke co-branding op te kunnen zetten. Uiteindelijk richt Save-Me zich op de consument. Van der Slikkes missie is om mensen bewust te maken van het feit dat je iets kan overkomen en dat het snel beschikbaar hebben van persoonlijke gegevens daarbij van groot belang is. Het hoeft niet altijd te gaan essentiële medische informatie, ook het snel voorhanden hebben van iets simpels als een thuisnummer kan omstanders of hulpverleners al heel erg helpen.

Save-Me werkt eenvoudig en intuïtief, zo blijkt uit een recent praktijkvoorbeeld. Een vrouw werd onwel op straat. Ze droeg een Save-Me-armband. De gealarmeerde ambulancemedewerkers kenden het systeem nog niet, maar begrepen meteen hoe het werkte. Ze waren erg geholpen met de gegevens van de vrouw. De ambulancedienst en inmiddels ook de brandweer in Gooi en Vechtstreek zijn nu op de hoogte van Save-Me en zijn blij met de mogelijkheden die het biedt.

Het contact met Natuurmonumenten kwam spontaan tot stand. "Ze hadden van ons gehoord en namen contact op. Het leidde tot een aantal leuke gesprekken en we konden snel concluderen dat een co-branding voor ons beide interessant is", zegt Van der Slikke. De samenwerking houdt in dat Natuurmonumenten en Save-Me vanaf 2017 een gratis Save-Me Premium-profiel aanbieden aan iedereen met een MTB-vignet. Zo'n vignet is nodig om gebruik te maken van de MTB-paden van Natuurmonumenten. Op deze manier hopen beide organisaties een bijdrage te leveren aan de veiligheid tijdens het mountainbiken. De MTB-vignetten met Save-Me-code zijn vanaf november te koop.