Afbeelding

Help de politie met uw beveiligingscamera's

Mogelijk beschikt uw onderneming/pand over beveiligingscamera's. De politie zou graag met u willen samenwerken om nog meer uit uw camerabeveiliging te halen. In een brief informeert de politie u hierover. Hieronder de belangrijkste punten.

Met uw beveiligingscamera's kunt u de politie helpen bij de opsporing. Door de politie te informeren over de aanwezigheid van uw beveiligingscamera's kan er bij een incident in uw directe omgeving sneller gehandeld worden. Uw beveiligingsbeelden kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. De door u verstrekte gegevens zijn alleen inzichtelijk en opvraagbaar voor de politie. Met uw toestemming brengt de politie graag uw beveiligingscamera's in kaart. Hiervoor heeft de politie deze gegevens nodig;
• de locatie(s) van uw camera('s);
• het 'zicht' van de camera('s) (hiermee wordt geen liveview bedoeld);
• hoe lang de beelden bewaard blijven;
• en een contactpersoon.

Met uw gegevens stelt u ons in staat sneller en efficiënter te werken. In de huidige situatie moet de politie bij een incident vaak nog ad hoc op zoek naar aanwezige camerabeelden van particuliere beveiligingscamera's. Dit is een tijdrovende bezigheid en soms zijn de beelden alweer gewist voordat de politie er gebruik van heeft kunnen maken. Binnenkort komt de politie bedrijven in Weesp bezoeken. Er is dan een verdere toelichting mogelijk. De inventarisatie vindt plaats door politiemedewerkers in burger(kleding) en/of uniform. Zij zullen zich ongevraagd legitimeren.

Nieuwjaarsreceptie

De datum voor de nieuwjaarsreceptie van de IVW is vastgesteld op woensdag 10 januari 2017. Deze wordt gehouden in Theater City of Wesopa. Wij plannen altijd vroegtijdig deze datum om bijtijds te kunnen noteren in de agenda's. Inloop vanaf 15.30 uur. Vanaf 16.00 uur nieuwjaarsspeech voorzitter Reinier Mommaal, gevolgd door bekendmaking Onderneming van het Jaar.