Afbeelding

Hoogwaardig transport

Alle medewerkers van Lupprians High Tech Transport kregen van directeur en oprichter Pim van Kamperdijk een plekje op deze muurgrote tekening. Een tableau dat de bezoeker bij binnenkomst van het bedrijf tegemoet lacht. "Deze illustratie toont de passie en het plezier van al onze medewerkers voor ons werk: het transport en de installatie van gevoelige en kostbare apparatuur tot in de kleinste details."

Geboren in 1969 op de hoek Nieuwstad/Wollenweversbuurt tegenover het toen aan de Nieuwstad gevestigde Bos transportbedrijf, is Pim van Kamperdijk als het ware opgegroeid tussen het transport: als kleuter keek hij al vol bewondering naar het af en aan rijden van die grote wagens en zijn vader Fred werkte daar als chauffeur. Van Kamperdijk: "Van mijn vader kreeg ik de liefde mee voor transport. Toen ik de leeftijd had ging ik in vakanties ook werken bij Bos en via Noortman Logistiek kwam ik in aanraking met het transport van hoogwaardig technologische apparatuur. Daar komt zo veel bij kijken, ik heb dat altijd mooi gevonden. Bij elk transport is het weer een uitdaging om een voor schokken en stof gevoelig apparaat veilig op zijn plek te krijgen. Na wat omzwervingen in de transportwereld kwam 15 jaar geleden de dag dat ik aan de directeur van Lupprians Engeland werd voorgesteld: ik wil met jou Lupprians Nederland opzetten."

Succesverhaal

Lupprians Nederland is een op zichzelf staand transportbedrijf, dat wel gelieerd is aan zijn grote broers in Duitsland en Engeland, maar verder zijn eigen koers bepaalt. De naam, afkomstig van de Duitse Clemens Lupprian die in 1977 met het bedrijf in Duitsland begon, is de gemene deler van de drie bedrijven. Een naam die met trots wordt gedragen. Van Kamperdijk: "Het was wel een avontuur om de uitdaging van Lupprians aan te gaan, opeens begon ik op mijn 32ste een eigen transportbedrijf. Samen met twee chauffeurs en een eigen wagen startten we met Lupprians vanuit het pand van Bos Verhuizingen aan de Rijnkade." De ruimte bij Bos werd al snel te klein voor het gestaag groeiende bedrijf en via een pand verderop aan de Rijnkade nam Lupprians in 2007 zijn intrek in hun huidige pand aan de Flevolaan 25. Het pand past hen als een jas met een industriƫle inrichting die past bij hun karakter: robuust, eerlijk en betrouwbaar. Van Kamperdijk: "De apparatuur waar wij bij het transport verantwoordelijk voor zijn vraagt om een hoge mate van zorgvuldigheid en betrokkenheid. Over elke beweging wordt nagedacht en wordt op geanticipeerd. Zo komen we bij het transport niet voor verrassingen te staan. Wij ontzorgen onze klanten, om het maar eens populair uit te drukken, zodat hun kostbare en gevoelige apparatuur zorgvuldig geleverd en gemonteerd wordt. Alleen de stekker hoeft nog in het stopcontact, de rest doen wij." Trots is de directeur dan ook op de erenaam die Lupprians van klanten krijgt. "Ze noemen ons wel 'onze vrienden uit Weesp' of 'onze jongens uit het Gooi'. Soms krijgen we ineens een taart toegestuurd als bedankje voor onze inzet. Dat is het beste dat je kunt hebben: je klanten als ambassadeurs voor je bedrijf, een betere reclame en een groter compliment kun je niet krijgen. Het commitment van onze medewerkers aan het bedrijf en de klanten is groot. Zij vertrouwen je toch maar hun kostbare medische, labarotorium-, grafische en IT-apparatuur toe. Dan moet je erop kunnen vertrouwen dat je apparatuur in veilige handen is."

Samen

Het immens grote jubileumdoek, gemaakt door de Amerikaanse illustrator Chris B. Murray die ook voor Nike en Marvel illustraties maakte, is illustratief voor de waarden waar het transportbedrijf voor staat. Het is niet zomaar dat elke medewerker, en dan ook echt elke medewerker, herkenbaar op de prent wordt weergegeven. Zelfs vader Fred van Kamperdijk rijdt als geestverschijning mee in de wagen van Lupprians eerste chauffeur Toon Theijsmeijer, die zijn truck als eerbetoon aan de man de naam Fred meegaf. En ook Toons grote vriendin, de bedrijfshond Merah, verdient een plaatsje op de prent. Van Kamperdijk: "De medewerkers zijn wezenlijk deel van het verhaal van Lupprians. Zonder hun inzet zou dit bedrijf niets zijn. Onze jongens krijgen de vrijheid om zelfstandig met oplossingen te komen voor de hobbels die ze tegenkomen bij het transport. Het zijn toegewijde mensen die er alles aan doen om de klant te ontzorgen. Die verantwoordelijkheid is ook leuk voor de medewerker zelf en daagt hem steeds uit om zichzelf te verbeteren. Naast het zorgvuldige transport vraagt ook de installatie op locatie in bijvoorbeeld ziekenhuizen of grafische bedrijven veel knowhow van de chauffeur annex machineplaatser. Zonder passie voor dit vakmanschap kom je er niet."

Bij het transport van apparatuur waar bijvoorbeeld een autolaadkraan voor nodig is, klopt Lupprians graag op de deur van collega Bos Transport Service. "Onze relatie gaat terug tot vroeger, toen onze vaders met elkaar samenwerkten. Het is fijn dat je op elkaar kunt rekenen, want de samenwerking gaat twee kanten op: onze chauffeurs worden andersom ook wel door hen ingehuurd. We hebben hetzelfde hart voor transport."