Afbeelding
Foto: Eric Willemsen

EuroSort bouwt nieuw kantoor in Ankeveen

EuroSort bouwt een nieuw hoofdkantoor langs de N236, net over de gemeentegrens. Het bedrijf groeit en de gewenste uitbreiding kon niet gevonden worden op bedrijventerrein Noord, waar EuroSort al vijftien jaar gevestigd is.

Het nieuwe pand komt van de grond op bedrijventerrein De Boomgaard in Ankeveen, gelegen aan de provinciale weg van Weesp naar Bussum. Wie daar langsrijdt, ziet hoe snel het gaat. Maar ook de webcam op de website van EuroSort biedt een kijkje achter de bouwschermen.

Het ontwerp is van Stork & Albrecht uit Weesp. Het nieuwe pand wordt voorzien van een gevel met natuurlijke materialen en telt 6000 vierkante meter vloeroppervlakte. Achter de transparante entreehal komen een grote productieruimte, een zagerij en een ruimte voor opslag en expeditie. Er is ook ruimte voor een demonstratiecentrum om de laatste innovaties en patenten te tonen. Verder is er ruimte voor 1500 meter aan kantoren, verdeeld over twee verdiepingen. Het vergadercentrum op de tweede etage kijkt uit over landelijk gebied. Hier wordt ook een bedrijfsrestaurant met dakterras ingericht. Er is plaats voor zo'n honderd medewerkers.

Volgend jaar, als de nieuwbouw gereed is, verhuizen alle afdelingen vanuit Weesp naar Ankeveen. De leverancier van sorteersystemen heeft ook nog een vestiging in Tiel: Distrisort Controls. Deze blijft in Tiel, maar verandert van naam: EuroSort Systems.