Afbeelding
Foto: Brian Elings

Parcls komt met nieuw
concept voor bezorging onlinebestelling

Het moet bekend voorkomen: je koopt een pakketje online, zit er de hele dag op te wachten, maar boodschappen doen is ook noodzakelijk en bij thuiskomst is de postbode net geweest. Het pakketje ligt bij de buren, die de rest van de dag spoorloos zijn. Het nieuwe Weesper bedrijf Parcls moet de oplossing bieden.

Op de Achtergracht 7e (aan de achterkant van de Weesper Boekhandel) is de eerste vestiging vorige week opengegaan. Het concept is simpel: je kunt bij het bedrijf je pakketje laten bezorgen en hem daar gratis komen ophalen. Maar er is ook de mogelijkheid om het pakketje te laten bezorgen op een vast tijdstip, zo hoef je het huis niet uit. Voor 3,95 euro komt een medewerker op de fiets je pakket brengen op een tijd die je zelf wilt.

De Weespse Astrid Ventevogel is een van de oprichters van het bedrijf, samen met Luc van Gompel en Jolanda Vink. Zelf maakte ze ook mee dat een pakketje bij onbereikbare buren lag. "Dit moet de oplossing zijn. Bijkomend voordeel is dat we hiermee ook de transportbewegingen van de koeriersdiensten willen beperken. Ik voel me bezwaard als er voor mijn hoofdtelefoontje een dieselbusje komt voorrijden en nog een keer de volgende dag als er niemand thuis is." En zo zitten er meer idealistische gedachten achter Parcls. "We willen de bezorgers ook gewoon in dienst nemen en niet per stuk betalen."

De vestiging aan de Achtergracht is een test. Echt veel geld hoeft er niet verdiend te gaan worden in Weesp. Volgend jaar gaan er vestigingen in Amsterdam open, waar de druk op de binnenstad nog veel groter is.

Dagelijks busjes

Ventevogel woonde zelf in Amsterdam en weet hoeveel busjes er dagelijks af en aan rijden om bestellingen van internet te brengen. Ook is daar minder contact met de buren, waardoor het laten bezorgen van een pakket daar weer anders ligt. "Sommige dingen wil je niet bij de buren laten bezorgen."

Wie gebruik wil maken van Parcls in Weesp moet een account aanmaken op de website (Parcls.com). Vervolgens kun je Achtergracht 7e als bezorgadres in de webwinkel invullen en als het pakket bezorgd is krijg je een mailtje met daarin de optie om hem zelf op te halen of tegen betaling te laten bezorgen.