Afbeelding
Purephotography

De advocaat in de buurt

Ze kenden elkaar wel via de school van hun kinderen, maar nog niet als collega's in de advocatuur. Toen ook dat aspect uitkwam besloten Roos Knoef (39) en Annejet Lamme (39) medio 2016 samen een kantoor in Weesp te starten. Vesting Advocaten is sinds november gevestigd aan het Stationsplein 30 als een van de bedrijven van Citystarter.

Tekst Ruth van Kessel. Foto Purephotography

Roos Knoef en Annejet Lamme zijn beiden advocaten met een jarenlange ervaring. Samen besloten ze zich in hun woonplaats te vestigen omdat er volgens hen in Weesp geen vergelijkbaar advocatenkantoor bestond. Knoef: "Ik werk ook bij de Rechtswinkel en ontdekte dat Weespers die rechtsbijstand nodig hebben vaak worden bijgestaan door advocaten in Amsterdam of het Gooi. Rechtsbijstand vinden wij tot de basisvoorzieningen van een stad horen, dus toen Annejet en ik in elkaar dezelfde degelijke en betrouwbare manier van werken herkenden, besloten we tot deze onderneming."

Vesting Advocaten heeft naast Weesp ook een vestiging in Bussum. Dat is de plek waar Knoef al langer, samen met een collega, als zelfstandig ondernemer werkte. Toen deze collega haar praktijk ging afbouwen was het voor haar hét moment om een nieuwe wending aan haar praktijk te geven. Lamme komt vanuit grotere advocatenkantoren in Amsterdam en Almere en was toe aan een eigen onderneming. De advocaten zijn gespecialiseerd in bestuurs-, omgevings-, sociale zekerheids-, huur-, arbeids- en verbintenisrecht. De naam Vesting Advocaten verwijst naar de vestingsteden in de regio en associeert met het woord verdedigingswerk. Een woord dat vertrouwen uitstraalt.

Lamme: "Iedereen heeft recht op rechtsbijstand in de buurt van waar hij woont of werkt. Mensen hebben vaak onterecht het idee dat ze vanuit hun rechtsbijstandsverzekering verplicht zijn tot een toegewezen advocaat. Dat is dus niet zo: mensen zijn vrij om te kiezen en hoe heerlijk is het dan dat je Weesp niet uit hoeft? Wij werken voor ondernemers, particulieren en instellingen, maar ook pro Deo voor mensen die het anders niet kunnen betalen. Juist deze diversiteit vergroot onze expertise, die we heel graag inzetten voor Weesp."

Aanstekelijk

De start van hun Weesper advocatenkantoor vanuit Citystarter voelen de beide advocaten als stimulerend. De energie van andere starters in dit pand werkt aanstekelijk en inspirerend. Lamme: "Het voelt als een nieuwe stap in onze carrières. Roos en ik kunnen inhoudelijk ook heel erg goed sparren. We genieten nu al heel erg van dit nieuwe avontuur."