Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Eén jaar 't Hoekje: een aanwinst voor centrum

John de Zeeuw opende een jaar geleden zijn nieuwe lunchroom 't Hoekje. Nu kunnen we rustig stellen dat dat een schot in de roos was. Met het heerlijke bakje koffie en de Italiaanse broodjes blijkt de zaak van John een aanwinst voor het centrum van Weesp.

Het was tijdens de B2B Dagen in januari 2016 dat John 't Hoekje presenteerde aan het Weesper bedrijfsleven. Want ook voor een zakelijk kopje koffie is 't Hoekje een fijne plek. Rond de opening klonken er toch wel wat uiteenlopende geluiden. Zo werd een fatsoenlijke koffiezaak in het horeca-aanbod van het Weesper centrum toegejuicht, zeker op die prominente locatie aan de gracht met uitzicht op het stadhuis. Het hoekpandje had vele jaren leeggestaan en ondanks een broodnodige opknapbeurt en de kortstondige vestiging van een bloemenzaak dreigde hier weer een groot bord 'te huur'. Aan de andere kant klonk het ook bezorgd: lukt het om een koffiezaak rendabel te houden?

John de Zeeuw zegt dat hij er geen moment spijt van heeft gehad. Hij spreekt van een doorslaand succes. "Ik ga elke dag fluitend naar mijn werk." Natuurlijk was het de afgelopen maanden hard werken, maar het was de moeite waard. Vooral het contact met alle mensen vindt hij erg leuk. De Weesper ondernemer had precies voor ogen wat hij wilde toen hij zijn zaak begon. "In Weesp hebben we geweldige horeca, maar ik miste het huiskamergebeuren. En ja, het was ook superspannend. Want je moet toch kijken of het concept aanslaat. Het is toch een hele specifieke gedachte die ik heb uitgevoerd." Moeders en zakenmannen, vrienden en vriendinnen, vergadertijgers en creatievelingen, jonge types en pensionado's: allemaal weten ze 't Hoekje te vinden. Wat er nog ontbreekt, is een terras. John hoopt daar deze zomer toestemming voor te krijgen.