Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Nieuwe winkels en
andere nieuwtjes uit de Weesper binnenstad

Is het de aantrekkende economie? De lente? Het barst in elk geval van de ondernemerszin in Weesp. Een kort rondje door de winkelstraten levert de volgende nieuwtjes op.

Bruidsmode

Aan de Nieuwstraat is Bridal Lounge Bruidsboutique geopend, een winkel in bruidsmode. Coby Roerhorst en Sabrina van Vliet hadden de winkel al op Valentijsdag willen openen, maar de verbouwing liep wat uit. Roerhorst was hiervoor trainer/coach, dit wordt haar eerste winkel. "Een meisjesdroom."

Schoonheid

Verderop aan de Nieuwstraat is onder grote belangstelling TopSkincare geopend door burgemeester Bas Jan van Bochove. Patty Vos begon de schoonheidssalon ruim vijf jaar geleden in een gecombineerd woon-winkelpand aan de Nieuwstad. Toen er naast het stadhuis een 'echte' winkel beschikbaar kwam, twijfelde Patty dan ook geen moment.

Geurboetiek

Aan de Slijkstraat vinden we de Geurboetiek. Een oase van rust en, zoals de naam al doet vermoeden, geuren. Jennifer Koek, die werkte bij Rituals, staat achter de toonbank en helpt de klanten aan kaarsen, stokjes, zakjes of lampen met de favoriete geur voor in huis.

Spaanse hapjes

Vanuit de Lobbrich Boudgerslaan is een nieuwe online maaltijdservice gestart: Oscar & Oscar staat er op de virtuele gevel. Voor wie van paella en andere Spaanse gerechten houdt. Achter oscarenoscar.nl zitten de Spaanse Oscar Carratero Alcazar (36) en de Weesper Oscar Overwater (17).

Pakketpunt

Daartegenover staat de sluiting van pakketpunt Parcls in Weesp. De vestiging aan de Achtergracht blijkt na drie maanden niet rendabel. Bij Parcls laat je je pakketten bezorgen en haal je ze op wanneer jij dat wilt. In Amsterdam is het wel succesvol.

Makelaarsstafje

Om deze ronde langs ondernemers in de binnenstad feestelijk te eindigen: makelaar Joost Calis van De Vuurtoren vierde vorige maand zijn zilveren jubileum. Naar goed makelaarsgebruik ontving hij bij die gelegenheid het 'makelaarsstafje'. Hij kreeg het stafje van Alfred De Kleermaeker van NVM 't Gooi.