Afbeelding

Team JAN© gaat
sportieve uitdaging aan; steun ze!

Met elkaar sporten voor een goed doel, dat geeft een band. Dat ondervinden de dertien collega's van JAN© aan den lijve nu ze wekelijks en soms zelfs dagelijks met elkaar trainen voor de Holland4ALS: een sponsorestafette over 300 kilometer - zwemmen, lopen, fietsen en kanoën - van Groningen naar Soest op Hemelvaartsdag. De opbrengst gaat naar de Stichting Zoalsjan en wordt gebruikt voor hulp aan ALS-patiënten.

"Hier doen we aan mee!" Dat was de volmondige reactie van dertien medewerkers van JAN© Accountants & Adviseurs toen hun collega Pieter Mul hun de film liet zien van de eerste Holland4ALS. Die beleefde vorig jaar zijn pilot. Mul, lid van de Rotary Soest-Baarn, was initiatiefnemer van deze nieuwe sponsorestafette. Aanleiding was het van dichtbij meemaken van de ervaringen van mede-Rotarylid Jan Jager met de ziekte ALS. Mul: "Deze ziekte gaat zo snel en heeft zo'n grillig verloop dat de normale procedures voor aanvragen van hulpmiddelen te langzaam gaan. Is een hulpmiddel net in huis, voldoet het al niet meer. Daarom besloten we tot de oprichting van de Stichting Zoalsjan, waarmee we hulpmiddelen willen genereren die meteen beschikbaar zijn voor ALS-patiënten. Op het moment dat ze het nodig hebben en die het hen mogelijk maken om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen."

Daar is geld voor nodig. Vorig jaar volbrachten twee teams de Holland4ALS. Dit jaar doen er zes teams mee en stijgt het sponsorbedrag boven verwachting, zo hopen alle deelnemers. Bij JAN© In Weesp is de estafette het gesprek van de dag. Bij de koffieautomaat worden trainingstijden met elkaar vergeleken: 'Hé, dat lopen doe ik net even beter dan jij. Zullen we nog een rondje?' Zes medewerkers van deze vestiging doen mee, onder wie Pieter Mul zelf. Een gedeelde groepsapp spoort aan tot een extra trainingsmomentje. Mark Hilarius is een goede zwemmer: "Met mijn collega Harry Bontje zetten we wekelijks de puntjes op de i in het zwembad en ook komen we regelmatig met het volledige team bij elkaar voor een gezamenlijke training. ALS is een vreselijke ziekte. Het feit dat je met elkaar op zo'n positieve manier bijdraagt aan de kwaliteit van leven voor mensen met ALS maakt het heel bijzonder. Die emotie voelen we allemaal. De sportieve uitdaging stimuleert en brengt ons als collega's dichter bij elkaar. We ondersteunen elkaar om samen de eindstreep te halen en met elkaar een geweldig resultaat neer te zetten."

Team JAN© is te volgen op www.holland4als.nl. Daar staat ook informatie over de mogelijkheid van sponsoring van dit evenement.